Будь-де, але не у пластикових контейнерах: 11 речей, які не можна зберігати у такій тарі

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Речі, непризначені для зберігання у пластиковій тарі
Контейнери для зберігання. Фото: ikea.com

Не усі речі можна зберігати у пластиковій тарі

Пластикові контейнери зручні для транспортування і зберігання. Вони невибагливі у догляді, довговічні і легко миються, проте є речі, які категорично не зберігаються у тарі з пластику.

Люди найчастіше обирають саме пластикові контейнери, адже вони водостійкі і надійно захищають від проникнення шкідників. Зверніть увагу, які предмети не можна зберігати у пластику, щоб не нашкодити собі, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Шкіра

Шкіру не можна зберігати в пластику, оскільки вона може прилипнути та пошкодити її. Якщо волога потрапляє у ваші шкіряні вироби, це також може призвести до того, що ваша шкіра потріскається.
— каже Джеймі Горд з Horderly .

Фотографії

При зберіганні у пластику тепло та волога можуть призвести до злипання, вицвітання або пошкодження фотографій. Краще використовувати спеціально призначені для фото контейнери без хімікатів і кислот.

Електроніка

Пластик не найкраще місце для зберігання чутливої техніки, особливо, якщо це буде у підвалі чи на горищі. Щоб надійно захистити речі, коли кладете до пластикової тари, додатково покладіть кілька пакетів силікагелю.

Одяг і тканина

Не найкраща ідея, особливо для таких делікатних матеріалів, як кашемір або шовк. У контейнер може проникнути волога, відсутнє потрапляння свіжого повітря, що негативно позначиться на якості виробів.

Документи

Зберігання у прозорому пластику може призвести до вицвітання. Краще обрати контейнери для зберігання з тканини, дерева або полотна.

Хімічні засоби

Хімікати не люблять перепадів температури, тому прослідкуйте, де саме будете зберігати і перевірте, чи міцно зачинені всі пляшки.

Їжа

Якщо ви користуєтеся контейнерами для розігріву - високі температури можуть спричинити вимивання хімічних речовин із пластику в їжу, особливо під час повторного розігрівання.

Корм для тварин

Може містити сліди пластику в самій їжі. Краще обирати дерев’яну, скляну чи металеву тару.

Вологі та мокрі речі

Не найкраща ідея для зберігання оскільки це затримує вологу і створює цвіль, а у результаті псування.

Акумулятори

Зберігати акумулятори потрібно так, щоб вони не могли розкотитися, адже це створює небезпеку того, що вони торкнуться одна одної або іншого металевого предмета та почнуть коротке замикання.

Взуття

Пластиковий контейнер затримує вологу та мікроби у вашому взутті, що може призвести до появи цвілі, пошкоджень або провокує появу неприємного запаху.

Чим замінити контейнери з пластику

Окрім звичного картону можна використовувати такі матеріали, як шкіра, тростина, ротанг, морська трава, метал, дерево, повсть і полотно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які продукти не варто зберігати у пластиковій тарі. Адже вони зіпсуються значно швидше.