Ви могли про це не знати: продукти, які псуються у пластикових контейнерах

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які продукти варто заморозити для кращого й тривалішого зберігання. Тепер ділимось порадами щодо розміщення їжі в холодильнику.

Мало хто знає, та не всім продуктам підходить для зберігання пластикова упаковка. Разом із theLime розповідаємо, чому не всю їжу варто зберігати в пластиковому посуді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молоко та молочні продукти

І молоко, і молочні й кисломолочні продукти бажано зберігати не в пластику. У ньому ці компоненти швидше розкладаються і псуються. Така тара для молока буде сприятливим середовищем для розмноження бактерій, а це може легко стати причиною отруєння.

Сир

Як і молочні продукти, сир теж не варто зберігати в пластику. Справа в тому, що, якщо тримати у закритому пластиковому контейнері сир більше 3-х днів, у ньому починають прискореними темпами розмножуватися бактерії і грибки. Погіршиться смак, аромат та текстура. Тому найкраще зберігати його в скляних або керамічних контейнерах або харчовій плівці.

Салати

Це стандартна історія після святкового застілля. Залишаються салати, які господарі потім відправляють в холодильник у пластикових контейнерах. Але свіжі овочі у такій тарі втрачають більшість своїх поживних речовин. Крім того, салати з майонезом  не варто залишати на тривале зберігання. У закритому пластиковому посуді в них швидше будуть розмножуватися небезпечні бактерії.

Яйця

Свіжі яйця не варто залишати на тривале зберігання в пластику. Якщо буде ще й недотримання температурного режиму, в них можуть навіть розмножуватися небезпечні бактерії. Найкращий варіант їх зберігання - холодне і вологе місце в холодильнику.

Гарячі страви

Не варто одразу закладати на зберігання щойно приготовані супи, пюре, рагу та іншу гарячу їжу. Багато видів пластику при нагріванні виділяють токсичні речовини. Тому варто почекати, поки ці страви охолонуть, а потім переливати чи пересипати їх в пластикові контейнери.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці правила допоможуть зберігати продукти якісно і довго. Також ми розповідали, які продукти не варто зберігати в морозильнику.