Буде, як новий і не розтягнеться з часом: 5 лайфхаків для збереження одягу

Практичні поради
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила догляду за одягом
Складання речей. Фото: zprz.city

З часом речі можуть втрачати свій вигляд через неправильне поводження з ним

Речі будуть мати охайний і гарний вигляд, якщо за ними правильно доглядати. Не забувайте дотримуватися правил прання, сортування і використовуйте якісні мийні засоби. Також важливо складати їх у шафі або без гардероба так, щоб не м’ялися.

Деякі помилки під час прання та зберігання можуть призводити до розтягування та деформації речей. Важливими порадами, як запобігати розтягуванню та псуванню одягу, ділиться lenor.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Завжди перевіряйте інформацію на етикетці. Перед пранням речей слід ретельно вивчити етикетку, щоб запобігти псуванню речей.

Правильне сушіння. Не вивішуйте одяг, а розкладайте його на рівній поверхні. Такий важкий одяг, такий як трикотаж і бавовна, може з часом розтягнутися, якщо його розвішувати для висихання.

Зберігання у шафі. При розвішуванні одягу на вішаки, перевіряйте, щоб вони не були завеликі чи замалі для речей. Якщо ви вішаєте одяг без ґудзика чи блискавки, протягніть вішалку через нижню частину одягу, доки гачок не вилізе з вирізу горловини, а не просовуйте вішалку через отвір на шиї.

Правильне одягання. Коли ви одягаєте одяг, завжди розстібайте ґудзики і блискавки, адже в іншому випадку це може призвести до розтягування та деформації.

Не відтискайте. Після прання і перед сушінням не можна викручувати та відтискати одяг від води. Якщо речі надто мокрі, можна покласти їх у махровий рушник і залишити на кілька хвилин, щоб ввібрав у себе воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви збираєтеся у подорож, потрібно вміти ретельно складати валізу. Кілька хитрощів допоможуть уникнути псування та деформації речей.