Чайна ложка цього продукту творить чудеса! Що додати до фаршу, щоб котлети були неймовірно ніжними та соковитими

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як приготувати смачні котлети
ШІ / Котлети точно будуть соковитими

Цей інгредієнт для котлет і так є на вашій кухні

Ми розповідали, як простий трюк допоможу вам значно смачніше приготувати навіть магазинні пельмені. Тепер ділимось секретом приготування ніжних та соковитих котлет.

Все залежить від м’яса, яке ви оберете для своєї страви. Втім, навіть фарш, приготований з жорстких шматочків, можна виправити - для цього вам допоможе один простий продукт, який і так є на вашій кухні. “Хочу” розповідає, як харчова сода врятує ваші котлети від сухості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Навіщо додавати соду у фарш

Звичайна харчова сода може творити чудеса! Вона не тільки утримує вологу в фарші, але й робить котлети більш повітряними та ніжними. Для цього кулінари часто додають у фарш панірувальні сухарі, борошно, хліб і навіть вівсяні пластівці, та саме сода стане найкращим варіантом, адже вона разом з усіма перевагами не має найбільшого недоліку інших додатків - не “забиває” фарш. 

Скільки соди додавати та у яке м’ясо

Тут важливо не переборщити, щоб продукт не вплинув на смак. Достатньо буде однієї чайної ложки без гірки на один кілограм фаршу. 

Пам'ятайте ідеальну пропорцію - на 0.5 кг м'ясного фаршу потрібно 0.5 ч.л соди. Найкраще додавати її до фаршу зі свинини, яловичини, баранини тощо. До курятини чи індички можна не додавати - це м’ясо саме по собі достатньо ніжне.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цим простим трюком котлети будуть не тільки м'якими, але, як бонус, не розваляться під час смаження. Також ми розповідали, що додати у каструлю, де вариться картопля.