Чітко висловили позицію. Дантес та Кацуріна знялися в документальному фільмі та підтримали легалізацію одностатевих шлюбів (ВІДЕО)

Кіно та серіали
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

У слід за популярним виконавцем Меловіном, на підтримку легалізації одностатевих шлюбів активно висловлюється одна з наймедійніших пар в українському шоу-бізнесі Володимир Дантес і Даша Кацуріна. Зокрема, пара підтвердила свою позицію зйомками   у документальній стрічці "Шлюбна (не)рівність в Україні". Прем'єра фільму відбулася 11 жовтня.

Отож, у новому фільмі дві частини. Варто зауважити, що у першій реальність кардинально спотворена. Зокрема, тут показується, що шлюби людей протилежної статі є неможливими. Відтак, люди, здавалося б традиційної орієнтації, стикаються з несправедливим та жорстоким світом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У другій частині стрічки можемо слідкувати за історіями реальних ЛГБКТ-пар. До речі, саме в цій частині розкривається істинне ставлення від Дантеса та Кацуріної  до одностатевих шлюбів.

Коли я ріс, у Харкові я ходив до єврейського клубу "Гілель". Там була купа моїх друзів, багато з них були геї та лесбійки. Я тоді вперше з ними познайомився, мені було 16 років. Я такий: "Ну круто". Я тоді взагалі не ставив собі питання того, що у них немає дозволу на те, щоб стати чоловіком і дружиною, чоловіком і чоловіком... І зараз, у 2023 році, коли одна країна може нападати на іншу, бо вони так собі вирішили, представники ЛГБТК+ можуть захищати країну, можуть працювати на будь-яких посадах, все робити для цієї країни. А офіційно одружуватися не можуть. І це дуже дивно для мене,

- заявив співак.

Я не розумію, як стать може впливати на рішення людини оформити свої стосунки офіційно. Чому ми можемо з тобою, а наші друзі не можуть. Якщо ти чоловік з чоловіком або жінка з жінкою... Чому?

- додала Кацуріна.

Чітко висловили позицію. Дантес та Кацуріна знялися в документальному фільмі та підтримали легалізацію одностатевих шлюбів (ВІДЕО) - фото №1

Вдаючись до подробиць сюжету стрічки, зазначимо, що події розгортаються навколо історії стосунків відомого українського тележурналіста Анатолія Єреми та його коханого Миколи Шестаковського. Окрім того, до роботи над фільмом долучився відомий український ютубер Ігор Донських, громадська діячка та маріупольська художниця Діана Берг та інші пари   ЛГБТК+ (а також представники ЛГБТ серед військових). Загалом, ідейним натхненником принципово нового проєкту щодо рівних шлюбів виступив відомий режисер Юрій Двіжон. Також долучилася громадська організація "ХЖО Сфера" та ХарківПрайд.

Чітко висловили позицію. Дантес та Кацуріна знялися в документальному фільмі та підтримали легалізацію одностатевих шлюбів (ВІДЕО) - фото №2

"ЛГБТК+ сім'ї в Україні поки що не мають жодного юридичного статусу, через що вони залишаються поза увагою держави та суспільства. Мова йде про конкретні можливості, які гарантує держава начебто усім громадянкам та громадянам: приймати рішення в кризових станах, поховати, мати доступ в реанімацію, успадкувати спільне майно в разі смерті партнерки чи партнера. Виходить так що в умовах війни та постійної загрози людському життю частина українок та українців залишаються юридично не захищеними".

- зауважила Ганна Шаригіна,  одна з організаторів ХарківПрайду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як  MELOVIN ледь не став жертвою вбивства після епатажного камінг-ауту. Поцілунок артиста з чоловіком викликав шквал негативних коментарів, а одного разу все дійшло до того, що хейтери погрожували вбити не тільки MELOVIN, а й його сім'ю.