Привиди, пірати та пес-самурай. 10 мультфільмів, які варто подивитися з дитиною, щойно випаде вільний вечір

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Мультфільми для перегляду з дитиною - найкращі мультики для всієї родини
Що подивитися з дитиною - добірка найкращих мультфільмів. Мультик "Переліт". Фото: kinobaza.com.ua

Найкрутіші мульти, які сподобаються вашій малечі

Сер Вінстон Черчилль якось сказав своїй дружині: “Ми залишаємося дітьми, доки ми любимо дивитися мультики”. Насправді він так ніколи не казав і цю милу цитату я щойно вигадав. Проте суті це не змінює – ми дійсно зберігаємо у собі щось дуже правильне і хороше, доки передивляємося старі (або нові) мультики. Не дозволяючи тим самим перетворитися на старих дорослих зануд.

Отож, представляємо 10 мультиків, які варті ваші вашої уваги, бо вони – пречудові! 😍 Насолоджуйтесь ними разом зі своїм малюком ввечері, на вихідних або ж на канікулах, які щойно розпочалися!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

“Кентервільський привид”

У старовинному англійському маєтку сторіччями жив привид. І були в нього певні професійні обов’язки: як слід лякати людей. Ну там завивати, що дурний, ланцюгами брязкати, криваві сліди на підлозі залишати. Але одного дня у маєток в’їхала нова родина – американців. І щоб ви думали? Та вони чхати хотіли на добропорядного англійського привида! Геть його не лякалися і навіть навпаки – лякали його! Ну хіба ж це нормально?

Навіщо дивитися. Чудова екранізація класичного, сповненого іронії та гумору оповідання Оскара Вайлда.

“Переліт”

Батько родини крижнів ненавидить усе нове. Ну навіщо йому якісь там пригоди, нові знайомства, коли у рідному озерці і без того все класно: затишно, спокійно і безпечно. От тільки його сімейка не розділяє батьківських цінностей і прагне побачити світ. І, врешті-решт, ледь не відвертим шантажем та загрозами змушують його погодитися на невеличкий переліт у теплі країни. У дорозі, звісно ж, на них чекають різноманітні яскраві випробовування та карколомні небезпеки.

Навіщо дивитися. Чудова сімейна комедія про те, що не варто боятися пробувати щось нового. Адже так легко і просто просидіти у власному болоті все життя, так і не побачивши нічого путнього та справжнього.

“Ернест і Селестина”

Мишка Селестина живе у мишачому місті, де дітей лякають великими мишожерами – ведмедями. А ще вона не хоче вчитися на стоматолога – як усі інші (миші – це зубні феї, якщо ви цього ще не знали). А хоче малювати – бути художницею. Одного разу Селестина потрапляє у пастку, з якої її рятує Ернест – здоровезний, набурмосений і вічно голодний ведмідь. Звісно, що він збирається зжерти свою хвостату знахідку. Проте Селестині вдається відмовити його від цього задуму, запропонувавши йому разом пограбувати кондитерську, у якій повно їжі. Звісно, що нічого хорошого з цього не вийшло, і тепер за ними полює уся ведмежа поліція.

Навіщо дивитися. Дуже тепла та щемна історія справжньої дружби, яка навіть була номінована на “Оскар” у категорії “Найкращий повнометражний анімаційний фільм” (поступилася нагородою “Крижаному серцю”).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Таємниця Коко”

Історія 12-річного хлопця Мігеля, який мріє стати музикантом. Проте уся його родина проти цього (колись їхній прадід заради музичної кар’єри кинув свою дружину та доньку). Ба більше – дізнавшись, що в нього є гітара, бабуня Мігеля розбиває її вщент. Проте хлопець не полишає мрії. Дізнавшись, де похований його прадід, малий проникає у склеп, щоб поцупити його інструмент. Своїм вчинком він накликає на себе прокляття і переноситься у світ мертвих. Щоб повернутися назад, хлопчик повинен знайти свого померлого родича і отримати його благословення.

Навіщо дивитися. Мульт зроблено у найкращих традиціях Тіма Бартона. Тож, якщо вам подобається бартоновський “Труп нареченої” або “Жах перед Різдвом”, то і “Таємниця” вам зайде. Адже це - весела, яскрава і небанальна історія.

“Маленький принц”

Екранізація чи не найдобрішої у світі казки – “Маленького принца”, написаної льотчиком та письменником Антуаном де Сент-Екзюпері. От тільки оскільки сама історія невелика за об’ємом, то лише десь 30% мультика – знято безпосередньо за книгою. А ще 70% - то фантазія на тему. Проте фантазія ця дуже вдала – наче хтось взяв і зазирнув у кольорові сни Екзюпері…

Навіщо дивитися. Стрічка займає дев’яте місце у списку найкасовіших лялькових мультфільмів усіх часів.

“Пірати. Банда невдах”

Капітан піратів – ще той невдаха. Щоб він не робив, усе перетворюється на якийсь фарс. Візьме корабель на абордаж – а там не має нічого цінного. Піде у похід за золотом та скарбами – так зустріне озброєні до зубів британські військові кораблі! Щоб вибратися з чорної смуги невезіння та здобути повагу інших колег по ремеслу, капітан вирішує подати заявку на участь у щорічному конкурсі “Пірат року”. І довести усім, хто тут справжня гроза морів!

Навіщо дивитися. Мульт зняв пречудовий Пітер Лорд – “батько” таких безумовних анімаційних шедеврів як “Баранчик Шон”, “Втеча з курника” та “Волес і Громіт”.

“Я червонію”

Головна героїня – 13-річна школярка Мейлін, яка має не абияку здібність: коли вона хвилюється чи відчуває тривогу, дівчинка перетворюється… Ні, - не на зеленого страхітливого Халка, а на милу червону Панду. Проте це перетворення капець як ускладнює і без того непросте життя Мейлін.

Навіщо дивитися. Ще одна дивовижна стрічка від чарівників з Піксару, яку зафільмувала режисерка Домі Ші – творець пречудової оскароносної короткометражки “Бао”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Вдача”

18-річна Сем повинна у всьому покладатися тільки на себе – бо в неї нікого не має. Вона потихесеньку вибудовувала власне життя аж доки одного дня не зустріла… чорного кота, який мав на шиї амулет у вигляді щасливої монетки, та знав як пройти у чарівну Країну Вдачі.

Навіщо дивитися. Дуже вдало – детально та яскраво – продуманий чарівний світ Країни Вдачі. Ніколи не знаєш, що буде далі і яке цікаве створіння у своїх пригодах знову зустріне Сем.

“Пес-самурай та місто кішок”

Пес Хенк прибув у країну войовничих котів, щоб ті навчили його старовинному самурайському мистецтву. Проте коти не поспішають навчати нахабного новачка і відсилають його на окраїну міста – щоб він там оберігав їхній спокій (класичне: геть з думок та серця). Проте там йому і пощастило. Адже він зустрів бойового кота Джимбо, який давно відійшов від справ, проте погодився стати його сенсеєм.

Навіщо дивитися. Класнючий - веселий та запальний - римейк золотої американської вестерн-комедії “Сідла, що сяють”. До того ж один з режисерів – Роб Мінкоф – свого часу приклав руку до створення легендарного “Короля Лева”.

“Правдива історія Червоного капелюшка”

Всі знають класичну казку про пригоди Червоного капелюшка. Пам’ятаєте: мати відправляє доню у темний ліс – віднести пиріжки бабусі, яка там жила. Проте дівчину випередив вовк, який проковтнув бабцю та влаштував засідку на Капелюшок. Проте це все маячня, яку шито білими нитками. Історія яка не витримує жодної критики. Особливо якщо ти – коп і ведеш поліцейське розслідування. Виникає купа логічних питань: чому бабуня жила наодинці у лісі? Чому вовк не зжер дівчину одразу, поли не було свідків? Чим насправді займається вовк – і чи не підставили його? Хто на справді вбивця?

Навіщо дивитися. Сучасне (і дуже кумедне) прочитання казки, яку ми, здавалось би, вже знаємо назубок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також ділилися добіркою найкрутіших мультфільмів для малечі 3-6 років. Ми впевнені, що ваша дитина буде рада стежити за пригодами кролика Сімона! 😌