Головні фільми липня: Скарлетт Йохансон рятує імідж NASA, а Росомаха потерпає від гострих жартів Дедпула

Що подивитися в кіно у липні: найцікавіші прем'єри
Кінопрем'єри липня. Фото з відкритих джерел

Що будемо дивитися уже зовсім скоро?

Останнім часом скласти нормальну добірку новинок місяця було доволі складно. Бо у прокат випускали здебільшого лютий арт-хаус чи взагалі щось зі старенького – маловідомі стрічки минулих років. Проте не цього разу. Нарешті побачимо на великих екранах нового “Дедпула” та ураганний блокбастер “Смерчі” з бюджетом в $200 млн.

“Забери мене на Місяць”

NASA готується до польоту на Місяць, щоб висадити там людину. Але, чесно кажучи, в успіх операції мало хто вірить. І щоб не стати посміховиськом в очах всього світу, було прийняте рішення: найняти у штат найкращого спеціаліста з маркетингу – хай він згладжує усі гостри кути та невпинно покращує в очах суспільства імідж контори. Вибір пав на Келлі Джонс (Скарлетт Йоханссон). Їй же доручили провести операцію “Фільмування фейкової висадки на Місяць”. Бо якщо справжня таки не вдасться, то щоб було що показати світові. І це все дуже не подобається Девісу (Ченінг Татум) – керівнику місячної місії.

Для Скарлетт Йоханссон це вже другий поспіль космічний фільм. Попередній – “Місто астероїдів” Пола Андерсона.

“Смерчі”

Високобюджетний римейк-продовження однойменного фільму 1996 року із Хелен Хант та Білом Пекстоном у головних ролях. Сюжет класичний: група дослідників вивчають торнадо. Тільки раніше Кейт (Дейзі Едгар-Джонс) робила це сидячі за комп’ютером – за допомогою спеціальних програм, які вибудовували для неї моделі смерчів. Але наразі все змінилося. Знайомий Кейт запросив її долучитися до групи ентузіастів, які полюють на негоду безпосередньо в самому епіцентрі вихору. І, як водиться, цього разу вони зіткнуться зі смерчем, якого світ ще не бачив.

У режисерському кріслі – Лі Айзек Чун, у творчому доробку якого значиться такий хіт як “Мандалорець”.

“Зрадниця”

Вродлива, розумна… Стелла була співачкою і зводила чоловіків з розуму. А ще вона була – єврейкою. Що неприйнятно, якщо ти живеш у Німеччині, а до влади прийшли нацисти. Щоб врятуватися, дівчина починає співпрацювати з Гестапо – здавати до їхніх катівень своїх одновірців. І це її історія. Історія зради.

Фільм знято за реальними подіями. Справжня Стелла Кюблер (або як ще її називали - Янгол смерті) віддала в лапи вбивць приблизно 600 євреїв (враховуються тільки ті, чиї смерті вдалося довести) – чоловіків та жінок. За що відсиділа всього 10 років. Після чого її відпустили на волю, де вона спокійно дожила до 1994 року (у віці 72-х років вкоротила собі життя).

“Макxxxін”

Голлівуд, 80-ті. Зірка фільмів для дорослих Максін (Міа Гот) мріє полишити свою тілесну кар’єру та розпочати нову – у якості акторки у великому кіно. Ба більше – їй нарешті пощастило отримати роль у фільмі жахів. Проте хтось починає вбивати людей навколо. І цей хтось якимось таємничим чином пов’язаний із минулим Максін.

Якщо ви не бачили першу частину цієї саги – “X” - то нічого страшного. Вони хоч і взаємопов’язані, проте їх преспокійно можна дивитися у різнобій. Стрічку зняв режисер Тай Вест, і це вже третій його проєкт, у якому у головній ролі він знімає екс-дружину Шайі ЛаБафа (колишня зірка “Трансформерів”) – Мію Гот.

“Судна нічка”

Група молодих людей – екоактивістів – вирішують влаштувати акцію протесту. Для цього вони тишком-нишком просочуються у зачинений гіпермаркет меблів, репутація якого, як вони вважають, заплямована тим, що магазин використовує в оббивці диванів шкіру та хутро вбитих тварин. Проте на що вони аж ніяк не розраховували так це на те, що хворі на голову охоронці магазина влаштують на них справжнє сафарі.

Оригінальна назва стрічки - Wake Up. Тож насправді вона жодного відношення не має до відомої франшизи “Судна ніч”. Це абсолютно окремий фільм жахів, фішка якого – камерність (події відбуваються у замкненому приміщені) та винахідливі вбивства підлітків.

“Поселенці”

ХХ століття, Чилі. У кадрі - невеличкий караван з вершників, які нібито виконує суто мирні роботи – проводять заміри кордонів володінь багатого землевласника. Проте насправді, чоловіки-найманці мають геть інше завдання: знищити місцевих корінних жителів - індійців племені селькманов (за кожне вухо індійця – фунт стерлінгів нагороди). Адже того, кого не можна купити – вбивають, щоб не заважав своїм існуванням…

Стрічку було номіновано від Чилі (хоча у її створенні приймали участь сукупно 8 країн – у тому числі Франція, Великобританія та Німеччина) на “Оскар” у категорії “Найкращий фільм іноземною мовою”. Прем’єра ж відбулася на Каннському кінофестивалі у рамках програми “Особливий погляд”. Як не дивно, події “Поселенців” багато в чому перекликаються із нашим сьогоденням (що і не дивно, коли твій сусід – хворий на всю котушку покидьок). Одну з головних ролей виконав Марк Стенлі, якого у нас добре знають завдяки серіалу “Гра престолів”, де він зіграв Грена - одного з розвідників Нічного дозору.

“Дедпул і Росомаха”

Дедпул (Райан Рейнольдс) за допомогою пістолета намагається вмовити Росомаху (Г’ю Джекман), який життєрадісно напивається в барі, допомогти йому в одній непростій справі. А саме: врятувати світ (ну це як водиться). Аргументи, які він при цьому висуває – суцільний залізобетон: “Я не шарю як рятувати світи, Росомахо, а ти – шариш”. І після кількох бійок (з пострілами та забороненими ударами по бубенчиках), Росомахо таки дає згоду стати його вимушеним напарником.

Варто відзначити блискучий дубляж – діалоги героїв (точніше таке собі словесне фехтування) – це просто щось! Нагадаю, попередні серії “Дедпула” сумарно зібрали у світовому прокаті понад $1,5 млрд. А Джекман, який постійно стверджував, що назавжди зав’язав з роллю Росомахи, таки не встояв перед красномовними вмовлянням Рейнольдса, і дав згоду на фільмування. Як то кажуть: “Ніколи не кажи ніколи”.

А якщо вам не дуже хочеться в кіно, то ми раніше ділилися добіркою найкрутіших фільмів із красунчиком Томом Гарді ! Можете залишитись вдома і переглянути одну (або декілька) найкращих його робіт, відволіктися й перезавантажитися після важкого робочого дня.