Серіали липня. Справжня географія: пристрасті по-бразильські, хіт з Південної Кореї та іспанська “Еліта”

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Найцікавіші серіали липня 2024: що будемо дивитися. Кадр із серіалу "Леді в озері" з Наталі Портман
Серіал "Леді в озері" з Наталі Портман. Фото: Apple TV+

Що будемо дивитися цього місяця

У липні побачимо захоплюючу бразильську історію про жінку, яка завагітніла одночасно від двох чоловіків, серії останніх сезонів "Вальгалли", "Кобри Кай" та "Еліти", а також Наталі Портман у ролі домогосподарки шістдесятих років, яка вирішила стати журналісткою, яка веде розслідування.

"Відчайдушна брехня", Netflix

Серіал “Відчайдушна брехня" - дата прем’єри
Заставка серіалу “Відчайдушна брехня" від Netflix

5 липня. Сезон 1

Виявляється, бразильські серіали - це не тільки "Рабиня Ізаура" (якщо хтось ще пам'ятає цей воістину культовий свого часу телепродукт). Те, що чекає глядача на початку липня – набагато неймовірніша історія, зіграна, втім, із справжнім латиноамериканським темпераментом.

Отже, красуня середніх років на ім'я Ліана (Жуліана Паес) виявляє, що чоловік зрадив їй - що ж, вона теж пускається в загул. Якось Ліана дізнається, що вагітна. Вона намагається вирішити загадку - хто насправді є батьком майбутньої дитини, і тут з'ясовується, що вона носить двійню, причому ДНК у ембріонів, як не дико це звучить – від різних чоловіків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Вікінги: Валгалла", Netflix

Серіал “Вікінги: Валгалла” - дата прем'єри 3 сезону
Кадр із серіалу "Вікінги: Валгалла" від Netflix

11 липня. Сезон 3

Третій сезон цього успішного серіалу з великою армією шанувальників у всьому світі, швидше за все, виявиться останнім. «Валгалла» є продовженням оригінального серіалу “Вікінги”, що стартував 11 років тому, у 2013-му – дія відбувається через 100 років після подій, що описуються там, вже за часів кінця епохи грізних вікінгів.

Зйомки 3-го сезону розпочалися ще у травні 2022-го – до жовтня команда впоралася з роботою, але прем'єра довгоочікуваних нових серій відбудеться лише зараз. Ми нарешті побачимо, чим закінчиться історія вікінга Лейфа Ерікссона, ісландця, який виріс у Гренландії, його зведеної сестри Фрейдіс Еріксдоттір і Гаральда Сігурдссона – вікінга-християнина, у якого по вуха закохана Фрейдіс.

"Ковчег", Syfy

Серіал "Ковчег" - коли вийде 2 сезон
Кадр із серіалу "Ковчег" від Syfy

17 липня. Сезон 2

Минулої весни, після того, як з успіхом пройшов перший сезон науково-фантастичного “Ковчега”, його творцями було оголошено, що почалася робота над серіями другого сезону – що ж, шанувальникам серіалу не довелося чекати надто довго.

До речі, ці самі творці, в особі Діна Девліна і Джонатана Гласснера, свого часу не стали винаходити велосипед - і мали рацію. Мабуть, широкому загалу завжди припадуть до смаку такі нехитрі “космічні” історії про міжпланетні місії, які відбуваються, за задумом авторів сценарію, у не надто далекому майбутньому – цього разу у 22-му столітті.

Так, мова йде, як неважко здогадатися, про колонізацію далеких планет – щоб людство змогло оселитися там і таким чином продовжити своє існування. У другому сезоні ми знову будемо спостерігати за міжзоряними пригодами лейтенанта Шерон Гарнет (Крісті Берк) та її команди з того самого космічного корабля "Ковчег 1".

"Кобра Кай", Netflix

Серіал "Кобра Кай" - коли вийде новий 6 сезон
Кадр із серіалу "Кобра Кай" від Netflix

18 липня. Сезон 6

А ось і шостий, фінальний сезон "Кобри Кай" - одночасно привід і порадіти, і посумувати шанувальникам серіалу, які за шість років встигли звикнути до його героїв. Звичайно, найбільше сумуватимуть за Джонні Лоуренсом (Вільям Забка), людиною, яка відкрила свою школу карате.

Нагадаємо, що серіал - свого роду продовження хіта середини вісімдесятих, фільму "Карате-кід", в якому тоді ще юний Вільям Забка грав ту саму роль, Джонні Лоуренса. Зараз дія відбувається в наш час – і в шостому сезоні ми побачимо, що станеться зі школою “Кобра Кай”. Але що найцікавіше – скоріш за все, ми дізнаємося, який з Джонні батько.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Леді в озері" (“Жінка в озері”), Apple TV+

Серіал  "Леді в озері" - коли вийде, дата прем’єри 1 сезону
Кадр із серіалу "Леді в озері", Apple TV+

19 липня. Сезон 1

Останнім часом Наталі Портман все частіше входить у всілякі списки "найкращих акторок усіх часів" - що ж, на її честь, Портман не спочиває на лаврах і постійно доводить правоту укладачів таких "хіт-парадів". Торік у Каннах відбулася прем'єра блискучого фільму Тодда Хейнса «Май грудень» - а тепер ми побачимо Наталі в серіальній ролі домогосподарки, яка раптом стала журналісткою, що займається розслідуваннями.

Дія відбувається у шістдесятих роках. За сюжетом, героїня Портман, Медді Шварц, розриває стосунки з чоловіком і залишає свій затишний будинок – Медді буквально схиблена на своєму бажанні розкрити таємницю двох злочинів, вбивств 11-річної дівчинки Тессі та барменки Клео.

До речі, зйомки серіалу довелося призупинити у серпні 2022-го – тоді на адресу знімальної групи, яка працювала у Балтіморі, почали надходити погрози від невідомих. Проводилося поліцейське розслідування – після того, як поліція оголосила ці погрози необґрунтованими, зйомки відновилися.

"Милий дім", Netflix

Серіал "Милий дім" - коли вийде 3 сезон, дата
Кадр із серіалу "Милий дім" від Netflix

19 липня. Сезон 3

Цей південнокорейський серіал несподівано став світовим хітом наприкінці 2020-го – особливо популярним “Милий дім”, хоч як це дивно, виявився у Штатах, де і своєї кінопродукції вистачає з головою. Але цей серіал - і справді щось особливе, рідко коли в сучасному кіно так вдало виходить поєднувати майже нав'язливі візуальні ефекти та тонкий психологічний зв'язок між героями.

Нагадаємо, що за сюжетом головному персонажу, юнакові Ча Хен Су (Сон Кан) доводиться залишити сімейне гніздо – і оселитися у квартирі у комплексі під назвою “Зелений дім”. Як тільки Хен Су вселяється туди, світ ззовні атакують жахливі монстри - а квартира виявляється чимось на зразок пастки. Незабаром Хен Су виявляє у себе здатність перетворюватися на монстра за своїм бажанням…

У другому сезоні мешканцям “Зеленого дому” вдалося вибратися назовні у зруйнований світ – чекаємо на продовження історії, в якому обов'язково хтось чи щось має протистояти катастрофі.

"Еліта", Netflix

Серіал “Еліта” - дата виходу 8 сезону
Кадр із серіалу "Еліта" від Netflix

26 липня. Сезон 8

Незабаром настане час для останньої зустрічі з героями ще одного популярного серіалу - іспанська "Еліта" стартувала шість років тому і нинішній восьмий сезон виявиться фінальним.

Нагадаємо, що все почалося з того, що троє представників молоді з робітничого класу завдяки спеціальній програмі потрапили до елітної школи, де навчаються діти дуже заможних батьків. У новоприбулих, Самуеля, Наді та Крістіана, передбачувано складні стосунки з чванливими однокласниками – і взагалі творці вирішили зосередитися на темному боці життя “мажорів” в елітних школах. Надя (Міна Ель-Хамані) востаннє з'являлася у четвертому сезоні – у теперішньому восьмому сезоні її персонаж повернеться до гущавини подій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, які фільми вийдуть у прокат в липні 2024 року. Нарешті цього місяця буде що подивитися цікавенького!