"Буде сильним посланням для всіх": Олег Сенцов успішно презентував стрічку "Реал" на кінофестивалі у Карлових Варах та зустрівся з президентом Чехії

Кіно та серіали
937
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Олег Сенцов на церемонії відкриття 58-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах
Фото: Getty images

Презентація відбулася 28 червня

Популярний український режисер Олег Сенцов, який зізнався, що його підвищили, презентував стрічку “Реал” на кінофестивалі у Карлових Варах (Чехія). Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, церемонія відкриття 58-го міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах відбулася 28 червня. За словами артдиректора фестивалю Карла Оха показ фільму Сенцова є своєрідним актом солідарності з українцями, які воюють з агресором.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про це 30 червня повідомило видання The Hollywood Reporter. Стрічка “Реал” зроблена у співпраці з Хорватією. Її продюсерами стали Олег Сенцов, Майк Дауні Борис Т. Матич і Лана Матич. Впродовж 90 хвилин глядачі мають можливість бачити, а вірніше сказати чути війну завдяки камері, яка прикріплена до шолома Олега. У фільмі Сенцов розмовляє з людьми, які його оточують, з метою забезпечення евакуації, так як російські війська вже наближаються.

Я побачив великий відеофайл і подумав, що треба його видалити, бо він займав багато місця на моєму ноутбуці. Але потім я почав його дивитися. Це було дуже цікаво для мене, тому що я був там, і це було дуже особисте,
- прокоментував Сенцов.

Окрім того, Олег продемонстрував ролик іншим людям. Вони теж зацікавилися і з цього народилася ідея про створення своєрідної документальної роботи. Було прийнято рішення не монтувати відео, лише звук, так як він не досить добре записався на камеру GoPro.

Варто зауважити. що глядачі дуже тепло прийняли прем'єру від українського режисера. Йому аплодували стоячи. Зауважимо, що напередодні презентації фільму Сенцов зустрівся з чеським Президентом Петром Павелом. Лідер Чехії висловив свою підтримку Україні.

Ми будемо продовжувати підтримувати, тому що ми вважаємо, що це надзвичайно важливо. Я вважаю, що показ реальності в такому жорстокому форматі буде сильним посланням для всіх.
- зазначив політик.
Президент Чехії Петр Павел та Олег Сенцов
Facebook/Oleh Sentsov
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Олег Сенцов показав свого сина та розсекретив діагноз , через який хлопець пережив знущання в школі. Як виявилося, юнак страждає на аутизм.