Майже 2 млн грн на допомогу ЗСУ вдалося зібрати завдяки показу фільму "Довга доба" Алана Бадоєва по всьому світу

Кіно та серіали
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фільм "Довга Доба" Алана Бадоєва зібрав чималу суму для ЗСУ
Алан Бадовє. Фото: пресслужба 1+1

Кошти спрямували на придбання спеціальної медичної автівки для наших військових

Завдяки показу унікальної документальної драми “Довга Доба” у всьому світі вдалося зібрати суму у розмірі 1 949 571, 94 грн на потреби українських військових. Документальний фільм Алана Бадоєва та “1+1 Україна” переглянули у 30 країнах, а нещодавно на зібрані від показу кошти придбали евакуаційний автомобіль для медиків 3 ОШБр.

Про це повідомляє пресслужба “1+1 Україна”. Деталями ділимось далі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Від першого показу фільму “Довга Доба” пройшов менше як рік, стрічку вже переглянули у понад 30 країнах. Покази ще тривають, і весь цей час я відчуваю максимальну підтримку від глядачів і українських, і закордонних. Правда про нашу нескінченну Добу шириться світом, а ще надважливо, що це нам дає змогу допомагати в медичній евакуації наших поранених воїнів,
- говорить режисер стрічки “Довга Доба” Алан Бадоєв.

За підтримки партнерів Multiplex та monobank, кінофестивалів Cinema for Victory, Planeta Kino та благодійного фонду Future for Ukraine, а також аукціону, проведеному у межах заходу клубу Inspira, вдалося придбати та повністю обладнати для медичної евакуації тяжко поранених військових автівку Land Rover.

Автівки цього типу є універсальними, тому що поєднують дві найважливіші характеристики: прохідність і комплектацію салону, адаптовану під евакуацію тяжкопоранених бійців. Вона повністю оснащена необхідним медичним обладнанням та готова до роботи. Ця автівка працюватиме та рятуватиме життя бійців на Харківському напрямку, де ворог щодня штурмує наші позиції,
— коментує начальник медичного пункту іншого штурмового батальйону 3 ОШБр Денис Махно.

Нагадаємо, що документальна стрічка “Довга доба” - це драма, створена на основі 200 годин відеоматеріалів, знятих простими українцями на їхні смартфони по всій країні під час повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Це своєрідна “капсула часу”, яка свідчить про злочини росії очима українців, і які не має забути світ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також повідомляли, що відомий український режисер Олег Сенцов презентував стрічку “Реал” на кінофестивалі у Карлових Варах (Чехія). Стрічка тривалістю 90 хв дає змогу глядачам буквально очима Сенцова побачити війну — завдяки камері, прикріпленій до його шолома.