Cinema for Victory: фільм "Довга доба" Алана Бадоєва став лауреатом національного кінофестивалю

Новини культури
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Робота відомого режисера, яка зворушила вже тисячі глядачів, здобула перемогу на українському фестевалі

Кліпмейкер та режисер Алан Бадоєв менше ніж місяць тому представив свою документальну стрічку “Довга доба” , а вже до нинішнього моменту вона підкорила не тільки звичайних глядачів, але й кінокритиків. Так, проєкт, основою якого стали історії 12-ти тисяч українців в умовах широкомасштабної війни, здобув головну перемогу на українському кінофестивалі. Більше деталей дізнавайтеся на ХОЧУ.ua!

29 лютого завершився Cinema for Victory — у 2024 році кінофестиваль відбувся вперше, а присвячений він виключно документальним фільмам, що створюють у час російсько-української війни. У конкурсній програмі було зареєстровано аж 20 стрічок, але головну перемогу отримав проєкт Алана Бадоєва “Довга доба”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Варто зазначити, що хоч сам кінофестиваль є національним, переможців визначало професійне жюрі, до складу якого увійшли: американський актор і режисер Шон Пен, британський кінопродюсер Андре Сінгер, американський режисер та сценарист Абель Феррара, кінорежисер і американський актор театру та кіно Лієв Шрайбер, режисер та продюсер Майкл Волдман з Великобританії та інші. Усі вони вкотре підтримали не тільки український народ, а й розвиток українського мистецтва на увесь світ.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Алан Бадоєв прокоментував прем’єру свого фільму “Довга доба” . Режисер розповів про власний проєкт, презентацію якого відвідало безліч українських знаменитостей.