Серіали жовтня: пригоди Супермена, колишнього якудзи та розлюченого психотерапевта

Кіно та серіали
Олександр Панченко

Олександр Панченко

Кінооглядач

Що подивитися в жовтні - найкращі серіали місяця
Найцікавіші серіали жовтня 2024 року: добірка. Колаж Хочу!

Нові сезони популярних серіалів зовсім скоро будуть доступні до перегляду!

Серед серіальних приємностей жовтня – останній сезон пригод сучасного Супермена та його дружини Лоїс, повернення Гаррісона Форда у ролі психотерапевта та камбек Селени Гомес в образі чарівниці Алекс Руссо, а також новий серіал про якудзу, знятий за серією популярних комп'ютерних ігор.

"Коли завмирає серце", Netflix

Серіал "Коли завмирає серце": коли вийде 3 сезон
"Коли завмирає серце". Фото: Netflix
Related video

3 жовтня. Сезон 3

Один із найпопулярніших англійських серіалів останніх років повертається – вже у третьому сезоні. Нагадаємо, що ми спостерігаємо історію двох підлітків, які одного разу опинилися за однією партою на заняттях у гімназії для хлопчиків. Один з хлопців, Нік (Кіт Коннор) – робить успіхи у такому суворому виді спорту, як регбі. Ну а Чарлі (Джо Локк) – той самий юнак, який нещодавно здійснив камінг-аут…

Звичайно, для Чарлі Нік стає не просто другом. Зйомки третього сезону завершилися минулого грудня – відносини головних героїв стають глибшими та дорослішими, але й труднощі, які їм доводиться долати, теж стають все більш серйозними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

“Супермен і Лоїс”, The CW

Серіал "Супермен і Лоїс": коли вийде 4 сезон
“Супермен і Лоїс”. Фото: The CW

7 жовтня. Сезон 4

Схоже, що сучасні серіальні пригоди Супермена та його дружини Лоїс Лейн наближаються до фіналу – четвертий сезон “Супермена та Лоїс” буде останнім у проекті. За задумом авторів, Супермен (у звичайному житті – Кларк Кент, супергероя грає Тайлер Хеклін) та його дружина, знаменита журналістка Лоїс Лейн (Бітсі Таллок) вирішують нарешті пожити, як типові обивателі, тихо і спокійно. Але спокій і тиша – то явно не доля Супермена та Лоїс.

У четвертому сезоні, зйомки якого завершилися цієї весни, ми спостерігатимемо за фінальними колізіями в сім'ї Кларка та Лоїс – а також за тим, як пара справляється з новими бідами, які загрожують містечку Смолвіль.

"Слідопит", CBS

Серіал "Слідопит": коли вийде 2 сезон
"Слідопит". Фото: CBS

13 жовтня. Сезон 2

Перший сезон цього добротного детективного серіалу, знятого за книгою сучасного маститого автора Джеффрі Дівера, виявився досить успішним, тому головний герой Колтер Шоу (Джастін Хартлі) повертається у другому сезоні.

"Слідопит" - зовсім не серіал про індіанців, хоча вплив класичних вестернів помітити, звичайно ж, можна. Але Колтер Шоу – і справді радше слідопит, ніж звичайний детектив. Він має неабияку інтуїцію, він здатний виживати в найнекомфортніших умовах, а ще Колтер як ніхто інший вміє виходити на слід злочинця. Герой Хартлі вважає за краще працювати самотужки- і завжди досягає потрібного результату. Наприкінці попереднього сезону Колтер зібрався трохи розслабитися та зайнятися серфінгом, але чи надовго?

"Терапія", Apple TV+

Серіал “Терапія”: коли вийде 2 сезон
"Терапія". Фото: Apple TV+

16 жовтня. Сезон 2

А ось і довгоочікуваний другий сезон “Терапії”, одного з найнетривіальніших серіалів останнього часу, взірцем того, якою має бути хороша трагікомедія. Так що Джейсон Сігел і чудовий Гаррісон Форд повертаються в ролі психотерапевтів.

Нагадаємо, що герой Сігела на ім'я Джиммі втратив дружину за дуже сумних обставин. Відносини з дочкою у Джиммі не стають кращими, і він все частіше починає шукати втіху на дні пляшки. Чи під впливом особистої драми, чи через алкоголь – але Джиммі раптом починає говорити своїм пацієнтам, що він насправді про них думає, наплювавши на етику. Це серйозно турбує старшого колегу (точніше, боса) Пола, героя Гаррісона Форда… Тим часом у самого Пола діагностують хворобу Паркінсона.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Елсбет", CBS

Серіал “Елсбет“: коли вийде 2 сезон
"Елсбет". Фото: CBS

17 жовтня. Сезон 2

Вона повертається – не минуло й року. Жінка дивна та ексцентрична, з дуже непередбачуваними та особливими манерами – зустрічайте знову, адвокат Елсбет Тассіоні (у виконанні Керрі Престон).

Нагадаємо, що серіал є спіноффом політичної драми під назвою "Хороша дружина", сезони якої виходили з 2009-го по 2016-й, але тільки тут, в "Елсбет", героїня Престон є справжньою господаркою становища. Ті, хто зустрічають Тассіоні у робочих справах вперше, воліють прийняти її за дурепу - що, звичайно ж, є непробачною помилкою.

"Подібний дракону: Якудза", Amazon Prime Video

Серіал “Подібний дракону: Якудза”: дата виходу 1 сезону
"Подібний дракону: Якудза". Фото: Amazon Prime Video

24 жовтня. Сезон 1

Цей серіал, який має всі шанси стати хітом, базується на серії комп'ютерних ігор "Like a Dragon". Глядач матиме справу з персонажем на ім'я Казума Кірю (Рема Такеуті), колишнім японським бандитом, членом якудзи.

За сюжетом, Казума виявляється втягнутим у хитромудру змову, учасниками якої є і члени його колишнього клану, і його найкращий друг Акіра (Кенто Каку). Дія серіалу відбувається у двох часових проміжках, у дев'яностих та нульових.

“Чарівники за межами Вейверлі Плейс”, Disney+

Серіал “Чарівники за межами Вейверлі Плейс“: коли вийде 1 сезон
“Чарівники за межами Вейверлі Плейс”. Фото: Disney+

29 жовтня. Сезон 1

Комедійні “Чарівники…” є одночасно сіквелом та спінофом серіалу “Чарівники з Вейверлі Плейс”, четвертий та останній сезон якого закінчився ще 2012 року. Головну роль дівчини Алекс Руссо, начебто звичайної школярки з Нью-Йорка, але насправді – чарівниці, тоді зіграла Селена Гомес.

Гомес, що помітно подорослішала, повторила роль Алекс у новому серіалі – але тільки в пілотному епізоді першого сезону. Головним героєм цього разу стане Джастін Руссо, старший брат Алекс, який теж має магічні надздібності – як і в перших “Чарівниках…”, його зіграв Девід Генрі. Тепер Джастіну доведеться тренувати юних магів – таких, якими він сам був колись.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся про головні новинки кіно жовтня. Що буде в прокаті цього місяця — дізнавайтеся тут.