Презентація книги Олександра Терена та музична моновистава: що відвідати на Книжковому Арсеналі

Новини культури
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Куди піти в Києві, фото
Фото: instagram.com/book_arsenal/

Розповідаємо, які події пройдуть в рамках XII Книжкового Арсеналу

Не знаєте, куди піти в Києві? У нас є чудова ідея для тих, хто обожнює книги, культуру та мистецтво. З 30 травня по 2 червня в Мистецькому арсеналі пройде XII Книжковий Арсенал, який цьогоріч включає понад 160 заходів. Серед них: дискусії, літературні презентації, концерти, кіноперформанси та мистецькі виставки.

Ми обрали найцікавіші та найважливіші події XII Книжкового Арсеналу, на які радимо звернути увагу. Читайте та плануйте своє дозвілля!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

"Свідчення": читання пам’яті Вікторії Амеліної

30 травня, 19:30 — 21:00, Головна сцена

Літературну програму цьогорічного Книжкового Арсеналу, яку курує поетка й радіоведуча Олена Гусейнова, відкриє меморіальна подія. "Свідчення" — це читання пам’яті письменниці Вікторії Амеліної, яка загинула минулого року під час обстрілу Краматорська російськими окупантами. Вірші в її пам'ять читатимуть колеги та друзі — Тетяна Терен, Катерина Міхаліцина, Володимир Єрмоленко та інші.

Показ документального фільму "Спротив та єдність. Письменники пояснюють, як не втратити майбутнє"

Фільм Спротив та єдність. Письменники пояснюють, як не втратити майбутнє, фото
Фото: armyinform.com.ua

1 червня, 16:30 — 18:00, Лекторій

Фільм показує роль літератури в контексті гібридної війни та підкреслює важливість письменників у формуванні національної свідомості. Серед експертів стрічки: Володимир Єрмоленко, Оксана Забужко, Сергій Жадан, Олександр Михед, Ірина Цілик та Артем Чех. Показ відбудеться в рамках партнерства Книжкового Арсеналу та СтратКому ЗСУ.

Паблік-ток Vogue Ukraine. "Жінки про жінок: що ми відчуваємо сьогодні?"

2 червня, 10:30 — 12:00, Головна сцена

Редакція українського Vogue проводить другу поспіль подію в рамках "Книжкового Арсеналу". Цьогоріч публічна розмова буде присвячена рефлексіям щодо ролі жінки у війні.

Презентація книги "Історія впертого чоловіка. Олександр Терен"

30 травня, 20:00 — 21:00, Лекторій

У рамках Книжкового Арсеналу відбудеться презентація роману "Історія впертого чоловіка" Олександра Будька — командира взводу 49-го окремого стрілецького батальйону "Карпатська Січ", який втратив обидві ноги під час харківського контрнаступу. У книзі автор та головний герой шоу Холостяк-13 розповідає про своє життя з початку повномасштабного вторгнення і до серпня 2022 року.

#книголав. Дискусія про сприйняття світом російсько-української війни за книгою Дмитра Кулеби "Війна і нові горизонти"

1 червня, 14:00 — 15:00, Видавнича сцена

Видавництво #книголав організовує дискусію про те, як світ сприймає російсько-українську війну, за книгою міністра закордонних справ Дмитра Кулеби "Війна і нові горизонти". Учасники обговорюватимуть способи розпізнання й боротьби з фейками та формування критичного мислення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

РОДОВІД. Алла Горська: боротьба триває

1 червня, 16:30 — 17:30, Літературна сцена

Ті, хто відвідав виставку Алли Горської в Українському Домі, зможуть послухати дискусію, присвячену її ролі в боротьбі за незалежну Україну. У розмові візьме участь онука художниці Олена Зарецька.

Виставка "Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу"

З 30 травня до 2 червня включно, Мистецький арсенал

Виставка "Вдягаю піксель" представляє історії захисників і захисниць, які боронять Україну. У центрі проєкту — ілюстрації Марі Кінович, створені на основі відеоінтервʼю з військовослужбовцями.

Кіноперформанс — репрем’єра "Фати Моргани" з новим саундтреком від гурту "Пиріг і Батіг"

30 травня, 20:00 — 21:30, Вулична сцена

Довженко-центр покаже фільм за мотивами повісті Михайла Коцюбинського "Фата Моргана" з новим саундтреком від гурту "Пиріг і Батіг". Цей захід пройде ввечері — в перший день фестивалю.

Концерт Мар’яни Клочко

2 червня, 18:30 — 20:00, Вулична сцена

А завершить Книжковий Арсенал виступ композиторки та виконавиці Мар’яни Клочко, яка експериментує з електронною музикою та вокалом. Не пропустіть!

"Веселка на Салтівці": музична моновистава театру "Нафта"

31 травня, 19:30 — 21:00, Вулична сцена

У межах Книжкового Арсеналу відбудеться музична моновистава театру "Нафта". "Веселка на Салтівці" — це сюрреалістична трагікомедія, заснована на автобіографічній історії Артема Вусика.

Дискусія "Мистецтво опору за межею"

31 травня, 11:30 — 12:30, Головна сцена

Фокус-тема Книжкового Арсеналу — "Життя на межі" — це дискусія про спротив на окупованих територіях за участю представниці руху "Мавки", письменника Девіда Патрікаракоса та інших. Не проґавте важливу подію!

Виставка "Між прощанням і поверненням"

З 30 травня до 4 серпня включно

Виставка "Між прощанням і поверненням" досліджує досвід втрати дому та спротив забуттю, представляючи твори 17 українських митців. Подія триватиме два місяці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, куди піти на День захисту дітей в Києві та не тільки. Ми поділились цікавими локаціями та ідеями до свята.