Картину 88-річного художника з України Івана Марчука продали на аукціоні за рекордні $300 000 (ФОТО)

Новини культури
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Картина "Зійшов місяць над Дніпром". Художник - Іван Марчук
Картина "Зійшов місяць над Дніпром" Івана Марчука. Фото: facebook.com/goldens.auction

Це найбільша вторгована за роботу сучасних українських митців сума 😍

Картину українського художника Івана Марчука "Зійшов місяць над Дніпром" нещодавно продали за рекордні $300 000 на аукціоні Goldens у Києві. Цей лот встановив новий рекорд для сучасного українського мистецтва!

Про це повідомляє аукціонний дім Goldens, додаючи, що початкова ціна становила 150-200 тис. доларів. Відомо, що картина неймовірного 88-річного українського митця Івана Марчука поїхала у приватну колекцію до нового анонімного власника зі Штатів.

Картина "Зійшов місяць над Дніпром" Івана Марчука була продана з аукціону за 300 тис. доларів і побила світовий рекорд
"Зійшов місяць над Дніпром" українського художника Івана Марчука. Фото: facebook.com/goldens.auction
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ми раді повідомити про встановлення на нашому аукціоні нового світового рекорду! Картина Івана Марчука "Зійшов місяць над Дніпром" продана за 300 000 доларів США, що стало найвищою ціною, за яку будь-коли було продано роботу цього видатного художника не лише на українських, але й світових аукціонах. Дана ціна молотка також стала найвищою серед робіт сучасних українських митців,
— йдуться у повідомленні на facebook-сторінці аукцінного дому.

Організатори аукціону зауважують, що цей результат є свідченням високої оцінки творчості художника не лише в Україні, але й на міжнародному рівні. Його унікальний стиль та глибина художнього бачення продовжують вражати колекціонерів та поціновувачів мистецтва з усього світу 😌✨

Художник Іван Марчук встановив рекорд: його картину "Зійшов місяць над Дніпром" продали з аукціону за 300 тисяч доларів
Український художник Іван Марчук. Фото: Getty Images

Іван Марчук – це ім'я, яке стало синонімом сучасного українського живопису На сьогодні його картини можна знайти у багатьох відомих музеях світу, а також приватних зібраннях. За роки своєї кар'єри митець отримав численні нагороди та звання, а також став єдиним українцем у престижному рейтингу "The Daily Telegraph" і продовжує формувати історію сучасного мистецтва своїми новими роботами та рекордними продажами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про етнофестиваль “Країна Мрій ”, який нещодавно оголосив цьогорічну ювілейну програму. Коли і де він проходитиме та що чекає на гостей — дізнавайтеся прямо зараз!