Великий концерт Сергія Жадана "Усі вірші" можне буде подивитися та послухати до Дня Конституції України

Новини культури
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Сергій Жадан "Усі вірші": прослухати великий концерт можна онлайн
Сергій Жадан зі збіркою "Усі вірші". Фото: instagram.com/serhiy_zhadan/

Де і коли його транслюватимуть

Щороку 28 червня українці відзначають важливе державне свято — День Конституції України. І хоча у 2024-му офіційного державного вихідного, як у мирний час, не буде, мільйони людей з нетерпінням чекають цієї дати і готуються відзначати свято.

Особливу подію спеціально до Дня Конституції готує і Суспільне: у п’ятницю, 28 червня, Радіо Культура і телеканал “Суспільне Культура” дадуть великий концерт Сергія Жадана “Усі вірші” (1 та 2 частини). Це буде трансляція великого поетичного вечора знаменитого українського поета, прозаїка, лідера гурту “Жадан і Собаки” та “Лінія Маннергейма”, а нині — військового ЗСУ Сергія Жадана.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Цей концерт — презентація повного зібрання творів у одному томі на 1400 сторінок, що увібрали в себе 16 поетичних збірок автора. Понад 700 віршів, написаних з 1993 по 2023 роки — 30-річна творчість Жадана.

Концерт у Палаці Спорту, який 28 червня транслюватиметься онлайн, відбувся наприкінці травня 2024 року у столичному Палаці Спорту. Це був сміливий експеримент організаторів, які задумали створити прецедент в українській літературній історії: зібрати 8 тис. гостей на вечорі поезії в одному з найбільших концертних залів України.

Один із найвідоміших письменників сучасної України наголошує, що у важкі часи, сповнені мовчання і мороку, у нас виникла нагальна потреба — триматися купи, триматися поезії. Тому, якщо ви поціновувач сучасної української поезії, у п’ятницю, 28 червня, вмикайте концерт на Радіо Культура (о 20:00) і телеканалі “Суспільне Культура” (о 22:15).

До слова, весь прибуток від концерту-зустрічі з талановитим українським автором передали на потреби ЗСУ, зокрема на потреби 13-ї бригади Нацгвардії України “Хартія”. Таким чином, за словами організаторів, українська культура працює на українську перемогу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Днями, нагадаємо, Сергій Жадан розчулив Мережу, зачитавши свій новий вірш, одягнений у військову форму. Нова робота називається "Вони б мали тебе називати сестрою…". Вона присвячена медичному батальйону "Госпітальєри".