Чи можна звузити пори за допомогою косметики? Дерматологиня прокоментувала обіцяний у рекламі "вау-ефект" від такого роду засобів

Догляд за обличчям і тілом
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як звузити розширені пори на лиці: поради для жінок
Як зробити пори на обличчі менш помітними. Фото: ameli.ua

Як насправді можна зробити пори менш помітними: інструкція

Влітку дуже важливо вчасно зволожувати шкіру обличчя . А ще — стежити за тим, аби пори надміру не забивалися, інакше зі здоров’ям шкіри можуть виникнути проблеми… 🙄 І якщо ви у цей момент подумали, що маєте у своєму арсеналі кілька крутих розрекламованих засобів, які вміють “звужувати” пори, то маємо для вас дуже цікаву інформацію!

Телеграм-канал “Бережи себе ❤️” (платформа доказової інформації про здоров'я від INSCIENCE — ред.) поцікавився у дерматологині Світлани Кочергіної, чи справді певні засоби по догляду за обличчям мають здатність звужувати пори. Її відповідь виявилася однозначною: ні. Але найцікавіше у цій історії — зовсім не це 😉 Читай далі, як все влаштованому і чому рекламники обманюють нас не на 100%.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Міф про “звуження пор” на обличчі

Настав час відкрити таємницю: пори на шкірі не вміють звужуватись, бо не мають м'язів. А це автоматично означає, що всі рекламні обіцянки звузити їх — цілковита брехня.

Проте за допомогою косметики можна зменшити кількість шкірного сала, яке накопичується, власне, в порах. І саме завдяки цьому вони стають менш помітними! Рельєф шкіри при цьому залишається незмінним.

Коментар експертки щодо “звуження пор” за допомогою косметики

Як зробити пори менш помітними: ТОП-3 поради від дерматолога

  1. Якісне очищення шкіри. Якщо наносиш макіяж, то ввечері потрібно обов’язково виконати двоетапне очищення: спершу проводимо демакіяж за допомогою міцелярної води або гідрофільної олії, а потім застосовуємо спеціальний очищувальний гель чи пінку.

  2. Додаємо у догляд косметику з себорегулювальними компонентами. Наприклад, з саліциловою кислотою, ретинолом або цинком.

  3. Зволоження шкіри. Про нього ми вже згадували у цій статті, але скажемо ще раз: на зневодненій шкірі рельєф стає більш помітним, тож за цим потрібно стежити особливо ретельно. Один раз на тиждень можна робити легкий хімічний пілінг або використовувати ензимну пудру для відлущення ороговілих клітин.

Також дізнавайтеся, як зменшити зморшки на лобі без звернення до косметолога. Дотримуючись цих простих правил, вам усе вдасться!

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.