Неприємні реакції на пілінг? Ось що допоможе їх усунути

Догляд за обличчям і тілом
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

побічні ефекти пілінгу
Фото: unsplash.com

Вже скоро розпочнеться сезон пілінгів, тож краще заздалегідь дізнатися про те, які реакції може викликати ця косметична процедура

Пілінг — процедура корисна, але, які і все на світі, має свої побічні ефекти. Про те, як шкіра може реагувати на пілінг та що з цим робити — читайте в нашому матеріалі.

Як усунути побічні ефекти пілінгу: поради косметологині

Еритема, гіперчутливість та гіперпігментація — це неповний список не дуже бажаних реакцій на пілінги. Про те, як проявляються побічні ефекти пілінгу та як з ними боротися, розповіла косметологиня Аліна Магдебура у своєму Instagram.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Еритема

Це почервоніння шкірного покриву, яке легко можна усунути з допомогою холодних компресів та пом'якшувальних засобів, які допоможуть підтримати рівень зволоженості шкіри.

  • Набряклість

Ця реакція може виникнути на 1-3 день після пілінгу. Усунути її можна з допомогою протизапальних препаратів та діуретиків.

  • Лущення

Це найбільш очікувана реакція шкіри на процедуру, але це не робить її менш неприємною. Зменшити дискомфортні відчуття допоможуть термальна вода та засоби для догляду, в складі яких є гіалуронова кислота, вітамін В3 і пантотенова кислота.

  • Гіперпігментація

Поява темних ділянок шкіри характерна для пацієнтів, які нехтували сонцезахисними засобами після процедури. Уникнути гіперпігментації можна виключно застосуванням сонцезахисних засобів з високим фактором захисту.

  • Гіперчутливість

Ця побічна реакція часто з'являється у пацієнтів з тонкою шкірою через перепади температур в шарах шкіри при попаданні кислот. Уникнути гіперчутливості допоможуть  мікрострумова процедура і застосування косметичних засобів з омега-6, церамідами, гіалуроновою кислотою, пантенолом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як позбутися прищів від спеки. В цьому допоможе правильний догляд.