Для росту, зволоження та догляду: 16 масок для волосся на будь-який смак

Догляд за волоссям
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

зволожуючі маски для волосся в домашніх умовах
Фото: unsplash.com

Редакція Хочу! знає відповідь на запитання "Як вибрати відповідну маску для волосся?"

Домашні маски для волосся бувають різні, що не дивно, адже і проблеми вони вирішують зовсім різні. Редакція Хочу! зібрала рецепти масок для волосся на будь-який смак в одному матеріалі

Маски для волосся в домашніх умовах із яйцем

Яєчні маски для волосся популярні ще з часів наших бабусь. І часто можна почути думку експертів про те, що поживні речовини, що містяться у жовтках, сприяють здоров'ю пасм та шкіри голови. Однак доктор Нур Ханіф Саїд, сертифікований дерматолог і медичний директор Renaissance Dermatology, розповів виданню Woman's World про три речі, які слід враховувати при використанні яєчних жовтків для догляду за волоссям.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

По-перше, сирі яйця можуть бути джерелом бактерій, таких як сальмонела, що створює ризик зараження при контакті з відкритою шкірою або при випадковому ковтанні. По-друге, протеїни, що містяться в яєчних жовтках, важко вимиваються, залишаючи осад, який може обтяжувати волосся. І нарешті, часте використання яєчних жовтків може призвести до дисбалансу шкіри голови, викликаючи такі проблеми, як сухість або надмірне виділення жиру,

– попередив він.

Маска для росту волосся

Для того щоб зробити цю маску для росту волосся в домашніх умовах, вам знадобляться дві столові ложки підігрітої реп'яхової олії, столова ложка гірчиці та одне-два яйця. Ретельно перемішайте інгредієнти та нанесіть маску на волосся по всій довжині. Потім надягніть шапочку для душу і забудьте про маску на годину. Після цього змийте склад шампунем і не забудьте про бальзам!

Зволожуюча маска для волосся з яйцем

Змішайте ложку касторової олії та два яйця до однорідної маси, а потім нанесіть на шкіру голови та волосся по всій довжині. Після цього надягніть шапочку для душу або замотайте пасма в харчову плівку і залиште маску на півгодини. Потім ретельно змийте маску водою.

Маска для кучерявого волосся

Хочете отримати м'які та еластичні кучері? Тоді на допомогу знову прийде маска для волосся в домашніх умовах! Для приготування цього складу вам знадобиться кокосове масло та яйце. Змішайте їх до однорідної маси та нанесіть на волосся на 20 хвилин. Потім ретельно змийте склад.

Маска для жирного волосся

Для приготування цієї маски необхідно відокремити жовток від білка. Змішайте жовток з 4 столовими ложками сухої косметичної глини, при необхідності додайте трохи води. Нанесіть маску на шкіру голови та волосся по всій довжині, надягніть шапочку для душу. Змийте маску через 30 хвилин теплою водою.

Маски для волосся з гірчиці в домашніх умовах

маски для сухого волосся в домашніх умовах швидкий результат
Фото: unsplash.com

Гірчиця - ще один популярний інгредієнт, який часто додають маски для волосся в домашніх умовах для росту і густоти. Використовувати її потрібно так само обережно, як і яйця.

Маска з гірчиці для росту волосся в домашніх умовах

Змішайте дві столові ложки гірчичного порошку, чотири столові ложки йогурту та одну столову ложку лимонного соку. Поступово нанесіть на шкіру голови та волосся. Залишіть на 20-30 хвилин під шапочкою для душу, а потім ретельно змийте м'яким шампунем.

Маска для жирного волосся з гірчицею

Змішайте мигдальне масло, яєчний жовток, ложку цукру та гірчичний порошок у рівних пропорціях. Нанесіть склад на шкіру голови на 15-20 хвилин, потім змийте шампунем і промийте волосся ромашковим настоєм. Будьте обережні – якщо під час нанесення маски ви відчуєте печіння, одразу ж змивайте її.

Для пом'якшення волосся

Маска для м'якого волосся в домашніх умовах з гірчицею також допоможе їх росту. Для приготування маски змішайте гірчичний порошок (2 ст. л.), рідкий мед (2 ст. л.) та воду (3 ст. л.). Нанесіть маску на коріння волосся на 20-30 хвилин, потім змийте водою і промийте волосся та шкіру голови шампунем.

Маски для волосся з алое в домашніх умовах

зволожуючі маски для волосся в домашніх умовах
Фото: unsplash.com

Алое не дарма часто входить до складу зволожуючих засобів для волосся. Ця рослина відновлює структуру волосся, зміцнює його і робить блискучим і еластичним.

Маска для блиску волосся з алое

Змішайте 50 г підігрітого на водяній бані коньяку, чайну ложку алое соку і ложку меду. Ввітріть маску в шкіру голови. Через годину ретельно змийте шампунем.

Маска для зволоження волосся з алое віра

Цю маску краще робити у вихідний день або на ніч, тому що тримати склад на волоссі потрібно 5-6 годин. Змішайте 5 ст. соку алое, 5 ст. відвару ромашки, сік половинки лимона та половину чайної ложки олії жожоба. Нанесіть на волосся і змийте через 5 годин.

Маска з алое для росту волосся

Для приготування маски знадобляться столова ложка соку алое, жовток, 3-4 ст. відвару кропиви і два перетерті часникові зубчики. Цей склад краще змішувати у керамічному посуді. Однорідну масу нанесіть на волосся і залиште на півгодини. Потім змийте шампунем.

Маска для волосся з кавою в домашніх умовах

вітамінна маска для волосся своїми руками
Фото: unsplash.com

Важливо враховувати, що ці маски не бажано наносити блондинкам – кава може затемнити колір волосся.

Маска проти випадіння волосся

Змішайте 1 ст. меленої кави (заздалегідь заваріть її і дайте настоятися півгодини) та меду, додайте подрібнений корінь імбиру. Тримайте склад на волоссі 30 хвилин, потім змийте теплою водою.

Маска проти лупи

Змішайте третину склянки меленої кави з ложкою оливкової олії. Нанесіть на шкіру голови на півгодини, а потім ретельно змийте.

Маска для блиску волосся

Збийте два жовтки, змішайте їх з чайною ложкою меленої кави та олії, додайте одну столову ложку рому та дві столові ложки теплої води. Нанесіть маску на волосся, потримайте 5 хвилин і змийте шампунем.

Маски для волосся в домашніх умовах із крохмалем

домашня маска для волосся
Фото: unsplash.com

Крохмаль - складний вуглевод, який міститься у рослинах. І, як і будь-який вуглевод, крохмаль здатний притягувати вологу, що, у свою чергу, зробить волосся шовковистим.

Маска для об'єму волосся

Ця маска – ботокс для волосся в домашніх умовах! Для приготування розбавте дві столові ложки крохмалю в холодній воді, а потім поставте на невеликий вогонь і варіть до густини, постійно помішуючи. Коли суміш перетвориться на густий кисіль - зніміть її з вогню і остудіть. Після цього додайте до майбутньої маски бальзам для волосся і перемішайте до однорідної маси. Нанесіть суміш на волосся по всій довжині, але не забудьте відступити від коріння на 5 сантиметрів. Надягніть шапочку для душу і закутайте волосся в рушник. Протримайте склад 30-40 хвилин та змийте теплою водою.

Маска для волосся від січених кінчиків

Візьміть 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю, півсклянки підігрітого молока та одну столову ложку живих дріжджів. Змішайте та нанесіть на волосся. Змийте потяг через 30-40 хвилин.

Маска для відновлення волосся

Змішайте одну столову ложку крохмалю з двома ложками меду та половиною склянки лимонного соку. Нанесіть на волосся та змийте теплою водою через 30 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми називали 5 кроків правильного догляду за волоссям. Крім масок є ще чотири важливі складові, без яких складно отримати здорове волосся.