Як доглядати за волоссям після кератину? Відповідають експерти

Догляд за волоссям
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Чи існує домашній догляд за волоссям після кератину? Звичайно ж, ефект від салонної процедури протримається більше, якщо його підтримувати. Але як? Про те, як доглядати волосся після кератинового випрямлення читайте в нашому матеріалі.

Домашній догляд за волоссям після кератину: правила та поради

Незалежно від того, чи робили ви кератинове лікування в салоні або вдома, настав час подбати про волосся. Видання allthingshair.com дає поради після кератинового випрямлення, які допоможуть довше зберегти ефект від процедури.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо дотримуватись правил догляду за волоссям після кератинового випрямлення, інакше процедура принесе вашому волоссю більше шкоди, ніж користі. Кератинове випрямлення сприяють витонченню волосся та його надмірному випаданню, якщо їх не доглядати належним чином,

попереджає перукарка Аннаджид Тейлор .

Уникайте води

Під час процедури не забудьте спитати стиліста по волоссю, як довго слід уникати води. Зазвичай з миттям голови слід почекати три дні. Але через різні методи лікування кератином цей час може змінюватись.

Обирайте шампунь та кондиціонер без сульфатів

Правильний догляд волосся після кератинового випрямлення повинен складатися з безсульфатного кератинового шампуню і кератинового кондиціонера. Використання продуктів із сульфатом пошкодить кератин і зробить його неефективним. І ще одне правило - уникайте шампунів, які дуже сильно впливають на волосся, наприклад, освітлювальні засоби. Вони можуть зменшити ефект від кератину або призвести до нерівномірних результатів.

Щоб зберегти результат, варто використовувати засоби для волосся, що не містять хлориду натрію,

— радить Тейлор.

Рідше мийте волосся

Постарайтеся не мити волосся щодня. Так ефект триватиме якнайдовше. Купуйте хорошу шапочку для душу, щоб не допустити попадання води та захистити волосся під час прийняття ванни між днями миття.

Не збирайте волосся в хвіст та інші зачіски

Після процедури кератину волосся найбільш уразливе протягом наступних трьох днів. Дуже важливо тримати волосся розпущеним і вільним від гумок, щоб уникнути появи непотрібних складок і вм'ятин. Також не варто закладати їх за вуха!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Використовуйте шовкову наволочку

Використання шовкової наволочки допоможе зменшити тертя, зробивши волосся більш гладким і менш схильним до пошкодження. Домашній догляд після кератину повинен включати і покупку такої наволочки, так як бавовняна може пошкодити волосся.

Раніше ми розповідали про аксесуари, які шкодять волоссю . Виявляється, пошкодити волосся можна звичними резинками. Але ж вихід є!