Використовуємо все, що маємо під рукою: ТОП-6 способів відмити фарбу для волосся зі шкіри

Догляд за волоссям
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

чим змити фарбу для волосся зі шкіри
Фото: unsplash.com

Рано чи пізно настає "прекрасний" момент, коли фарбу з волосся змити вдалося, а на шкірі залишилися зрадницькі відбитки

Дівчата, які фарбують волосся самостійно, хоч раз задавалися питанням — як відмити фарбу для волосся зі шкіри голови. Редакція Хочу! склала ТОП-способів змити фарбу зі шкіри.

Чим змити фарбу для волосся зі шкіри в домашніх умовах

Стерти фарбу зі шкіри можна за допомогою підручних засобів — мильного розчину, олії, міцелярної води, харчової соди, лимонного соку і навіть зуброю пасти! Про всі ці способи ми розповімо у нашому матеріалі.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мильний розчин

Ця відповідь, мабуть, найперша, яка спадає на думку після питання "Чим відмити фарбу для волосся зі шкіри". Мильний розчин або просто мило дійсно може допомогти прибрати свіжу пляму від фарби, яка ще не встигла "вбратися" в шкіру.

Приготувати мильний розчин можна самостійно. Для цього знадобиться невелика ємність, тепла вода і рідке мило або шампунь. Наносити засіб на "місце злочину" краще ватним тампоном. І, звичайно ж, результату вдасться досягти завдяки старанному тертю.

Рослинна олія

Ще один засіб, який допоможе прибрати фарбу з обличчя - олія. Його плюс у тому, що після використання олії не потрібно додаткового зволоження кремом.

Щоправда, сил і часу доведеться витратити багато, як мінімум, хвилин 15!

Міцелярна вода

Міцелярна вода - саме той засіб, який буквально створений для зняття макіяжу та небажаних засобів з обличчя. Так що пляму від фарби для волосся можна відтерти міцеляркою з чистою совістю та мінімальними ризиками для здоров'я.

Лимонний сік

Цей спосіб підійде тим, хто не страждає на алергію на цитрусові. Достатньо взяти свіжий лимонний сік, обробити їм місце з фарбою, а потім залишити на шкірі часточку лимона. Через 15 хвилин потрібно ретельно змити залишки соку водою і нанести на шкіру крем, що регенерує або відновлює.

Харчова сода

Цей спосіб варто використовувати лише якщо не вдалося досягти бажаного за допомогою мильного розчину. Зробіть із харчової соди м'яку пасту, змішавши її з водою. Наносите соду на шкіру за допомогою ватного тампона і будьте обережні - цей продукт має досить сильні пілінгові властивості.

Зубна паста

Ну паста точно завжди є під рукою! Нанесіть її на фарбу тонким шаром і дочекайтеся висихання. Потім добре промийте водою. Будьте обережні – у власниць чутливої шкіри цей спосіб може спричинити роздратування!

Методи видалення фарби зі шкіри, які можуть зашкодити

Крім дієвих та щодо безпечних способів видалення фарби для волосся зі шкіри, є й досить шкідливі. Цей пункт важливо врахувати, щоб не нашкодити самій собі та не вирушити до косметолога чи дерматолога після "домашніх" процедур.

Змивати фарбу для волосся зі шкіри не рекомендується за допомогою агресивних засобів:

  • відбілювача або сильних хімічних засобів для чищення, так як вони можуть викликати роздратування або навіть опік шкіри.

  • ацетону, який сушить шкіру та може призвести до подразнення.

  • сильних спиртових розчинів, які можуть викликати сухість і почервоніння.

  • абразивних засобів, оскільки вони можуть травмувати шкіру.

Найкраще використовувати м'які засоби, такі як міцелярна вода, оливкова олія або спеціальний лосьйон для видалення фарби.

Як уникнути появи плям на шкірі після фарбування волосся

Щоб уникнути появи плям і не гуглити судомно "Чим відмити фарбу для волосся зі шкіри", можна використовувати декілька простих способів:

  1. Кремовий захист. Перед фарбуванням змастіть лінію росту волосся та ділянки шкіри навколо вух жирним кремом, вазеліном чи спеціальним захисним засобом. Це створить бар'єр, який затримає фарбу і не дасть поринути у шкіру.

  2. Спеціальні серветки або смужки тканини. Вони приклеюються близько до лінії росту волосся, щоб запобігти контакту шкіри з фарбою.

  3. Не забувайте про рукавички. Тож ви захистите руки від фарби для волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, що таке маска для волосся та як її правильно використовувати.