Наносити щодня чи лише раз на тиждень? Ось наскільки часто насправді треба використовувати маску для волосся

Догляд за волоссям
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як часто можна застосовувати маски для волосся - думка спеціалістів
Маски для волосся: як часто ними можна користуватися? Фото: freepik.com

Інтенсивні маски для волосся не варто використовувати постійно і часто. Це не тільки не покращить, а може і погіршити його стан.

Бажаєте мати волосся як у рекламі? Тоді вам необхідно навчитися підбирати засоби для догляду за волоссям! Один з найефективніших і найінтенсивніших – це маска для волосся. Але її не варто використовувати занадто часто.

Річ у тім, що при постійному застосуванні маска просто не даватиме того ефекту, який повинна, попереджає “Магнолія”. У цій статті розповідаємо, як часто можна застосовувати маски, щоб не нашкодити волоссю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Навіщо потрібна маска для волосся?

Цей засіб призначений для глибокого зволоження та живлення локонів, для відновлення та усунення пошкоджень, для реабілітації після агресивного втручання (фарбування, хімічна завивка, інші зовнішні фактори), усунення сухості та тьмяності. Маски можуть стимулювати ріст волосся, прибрати посічені кінчики, усунути жирність волосся та шкіри голови і навіть вилікувати лупу.

На відміну від кондиціонера маска більш насичена за своєю текстурою, густіша і щільніша. Також у ній більша концентрація корисних речовин. У професійних засобах є дуже інтенсивні інгредієнти, які надають моментальний ефект. Але деякі з них не можна використовувати часто, оскільки вони можуть лише зашкодити. Тому маска використовується за іншою схемою, ніж кондиціонер.

Як підібрати маску для волосся?

Для початку маску потрібно правильно вибрати. Вибір буде залежати від типу волосся, проблем, які ви хочете усунути, і результату, якого хочете досягти.

Маски категорії мас-маркету для домашнього використання можна обрати самостійно. Уважно вивчіть опис на упаковці, інструкцію та склад. У таких засобах зазвичай більше безпечних натуральних інгредієнтів – рослинних екстрактів, олій, вітамінів.

Професійну маску краще підбирати з майстром. Він повинен вам роз'яснити, як її застосовувати, як часто і як довго. Такі продукти набагато інтенсивніші за своїм впливом. Добре, якщо ви відвідуватимете перукаря для використання маски, тоді точно все буде за правилами.

Чому не варто часто використовувати маску?

На відміну від кондиціонера, маску не варто використовувати при кожному митті волосся, і ось чому:

  • по-перше, це немає сенсу, оскільки її ефект досить сильний, і вистачить одного-двох застосувань на тиждень;

  • по-друге, багато масок мають накопичувальний ефект – чим частіше і довше їх використовувати, тим менший результат вони будуть давати;

  • по-третє, професійні маски та маски категорії SOS (для одноразового застосування з дуже сильною дією) взагалі треба застосовувати з великою обережністю через їхню високу інтенсивність.

Як часто використовувати маски для волосся, залежно від їх різновиду?

Ось деякі правила щодо використання різних видів масок.

  1. Маски категорії SOS призначені для швидкої зміни зовнішнього вигляду волосся. Вони містять дуже інтенсивні інгредієнти. Не призначені для глибокого лікування чи відновлення, але дають чудовий моментальний візуальний ефект. Ними можна скористатися перед святом чи важливою подією (одноразово!).

  2. Прості недорогі маски для домашнього використання експерти рекомендують застосовувати не частіше ніж раз на тиждень. Це залежить і від того, як часто ви миєте голову. Можете орієнтуватися на цей фактор і користуватися маскою кожне третє чи четверте миття голови.

  3. Навіть домашні маски hand made на основі натуральних продуктів можна використовувати не частіше ніж двічі на тиждень. Добре зарекомендували себе суміші на основі яєчних жовтків, натуральних та ефірних олій, рослинних екстрактів. Слідкуйте, щоб у вас не виявилася алергія на якийсь компонент.

  4. Маски від випадіння волосся і для стимуляції їх зростання, для усунення зайвої жирності, лікування лупи або себореї є «аптечними». Їх треба застосовувати строго за інструкцією або за рекомендаціями лікаря-трихолога чи дерматолога.

Навіть якщо ви користуєтеся маскою не частіше ніж раз на тиждень, а то й рідше, у застосуванні потрібно робити перерву. Краще пройти курс, використавши всю баночку та зробити паузу. А потім через 1-2 місяці відновити використання. Також рекомендується міняти маски, а не використовувати одну й ту саму. До компонентів може розвинутись звикання, і ефекту не буде.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так що експериментуйте, пробуйте нові продукти та обов'язково дотримуйтесь правил застосування масок для волосся. Тільки тоді ви досягнете бажаного ефекту, а ваше волосся буде дійсно як у рекламі!