3 продукти для волосся, від яких краще відмовитись у холодну пору року, бо буде тільки гірше

Догляд за волоссям
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Догляд за волоссям в холодну погоду
Які засоби не варто використовувати в холодну пору року. Фото: freepik.com

Догляд за волоссям взимку має бути особливим. І точно не потрібно використовувати ці три засоби, щоб не нашкодити локонам

Взимку наша шкіра та волосся страждають від холоду. На перший погляд здається, що “пробіжка” з дому на роботу без шапки ніяк не зашкодить волоссю. Але холод, вітер, опади, мороз, різкі перепади температур на вулиці та в приміщенні, і навіть неправильне сушіння феном справді можуть негативно вплинути на красу та здоров'я локонів.

Саме тому трихологи рекомендують спеціальний догляд за волоссям взимку, не такий, як у теплу пору року. А ще озвучують які засоби для волосся, що будуть під забороною взимку, каже РБК-Україна. Давайте розберемося, від яких продуктів для догляду дійсно варто відмовитися і чому, а також підкажемо, як правильно доглядати локони взимку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❗️ ❗️ ❗️ Інтенсивно очищуючі шампуні

Взимку можете сміливо полінуватися і не мити голову так часто, як улітку. У холодну пору року гідроліпідний шар на волоссі стає тоншим, а значить, їх захист знижується. А шампуні, що інтенсивно очищають, витончать цей захисний шар ще більше. Локони будуть схильні до всіх негативних впливів негоди, будуть ламатися, сіктися, сохнути і тьмяніти.

Забудьте про такі агресивні засоби та вибирайте більш щадні якісні шампуні, без сульфатів, нехай навіть вони і менше піняться. Краще брати з позначкою “для сухого волосся”, з вітамінами та природними маслами – такі шампуні забезпечать ніжніший догляд.

❗️ ❗️ ❗️ Спреї для об’єму

Багато засобів для укладання містять солі та інші хімічні сполуки, щоб надати локонам об'єм. Наносячи такий засіб на корені і висушуючи, ви дійсно досягнете об'єму, але локони залишаться пересушеними і дуже ламкими. Тому такі спреї для об’єму повинні використовуватись у мінімальній кількості. Не зловживайте ними в теплу пору року, а взимку про них краще зовсім забути.

Краще сховайте локони під шапку, а вже в приміщенні, наприклад, прийшовши на роботу, використовуйте сухий шампунь. Розчешіть волосся, нахиливши голову вниз. Нанесіть сухий шампунь біля коріння і збийте локони руками. Це дасть додатковий об’єм.

ЩОБ ВОЛОССЯ БУЛО ЧИСТИМ ЯКНАЙДОВШЕ – СЕКРЕТИ І ХИТРОЩІ ДЛЯ СВІЖОСТІ ВАШОЇ ЗАЧІСКИ

❗️ ❗️ ❗️ Лак для волосся

З тієї ж причини, що й спреї для об'єму, не варто використовувати лак для фіксації зачіски. Всі лаки миттєво висихають і містять дуже багато спирту. Тому вони добре тримають пасма, як би ви їх не укладали. Але для волосся на холодному повітрі це стане справжнім катуванням. Волосся в лаку на холоді може просто зламатися через пересушеність і створення твердої та крихкої плівки.

Застосовуйте лак тільки у крайніх випадках – для виходу, на вечір, на свято, у приміщенні. А краще взагалі не використовувати лак взимку, залишивши його для складних укладок та теплої пори року.

Правила догляду за волоссям у холоди

Відмовтеся від цих продуктів восени і взимку, і ваше волосся скаже вам “дякую”. А ще дотримуйтесь цих нескладних, але дуже важливих правил осінньо-зимового догляду за локонами.

  1. Мийте голову теплою водою. Не вмикайте гарячу воду – вона пересушить волосся. Це правило діє для будь-якої пори року. Налаштуйте комфортну для шкіри голови температуру, але прохолоднішу, ніж гарячішу – наскільки це можливо.

  2. Повністю висушуйте волосся, збираючись виходити з дому. Не думайте, що краще залишити локони сохнути природним шляхом – тільки не взимку! На них не повинно залишитися ніякої вологи, інакше вода замерзне та переохолодить волосся, пошкодивши структуру.

  3. Виходьте надвір у шапці (краще натуральній), особливо у мороз. Так ваше волосся не страждатиме від перепадів температур на вулиці та в приміщенні. Відновити об'єм та укладку можна буде, використовуючи сухий шампунь, як ми описували вище.

  4. Добре живіть та зволожуйте локони по всій довжині. Побалуйте їх поживними бальзамами, домашніми чи покупними масками, натуральними оліями. Тримайте бальзам на волоссі після миття не менше 5-7 хвилин – так він подіє інтенсивніше.

  5. Використовуйте захисні засоби. У холоди краще поміняти доглядові засоби для волосся на спеціальні зимові. І обов'язково користуйтеся захисними спреями від негоди та морозу – вони створюють на волоссі бар'єр, що не дає холоду впливати негативно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не забувайте і про правильне харчування, вживання всіх корисних для волосся продуктів. З цими правилами ви точно не помітите, як зима пройде, а ваше волосся залишиться красивим і здоровим. А додатково можна використовувати розмаринову воду – це справжній скарб для блиску і шовковистості волосся.