Бійка Вілла Сміта та поцілунок Джолі з братом: найгучніші скандали за всю історію “Оскара” (ФОТО+ВІДЕО)

Новини культури
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Джолі та Брат цілуються, фото
Getty Images

Розповідаємо про найскандальніші моменти "Оскара", які увійшли в історію

Вже зовсім скоро, 10 березня 2024 року, відбудеться 96-та церемонія вручення премії “Оскар”. Напередодні цього дійства ми пригадуємо не тільки найкрасивіші вбрання зірок , а й гучні скандали, які увійшли в історію.

Марлон Брандо відмовився від нагороди

У 1973 році Марлон Брандо отримав “Оскар” за свою роль в фільмі “Хрещений батько”. Однак актор відмовився від нагороди. Замість переможця на сцені з'явилась актриса з племені апачів Сашін Літлфезер, яка висловила потужну промову про "погане ставлення до корінних американців у кіноіндустрії".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Практично гола Шер

У 1986 році Шер з'явилась на “Оскарі” у вбранні, яке однозначно увійшло в історію. Актриса одягнула так звану “сукню помсти”, щоб висловити свою незгоду з номінацією за фільм "Маска". А ще в цьому образі вона отримала “Оскар” за роль у фільмі “Влада місяця”.

Шер на Оскарі, фото
Getty Images

Поцілунок Анджеліни Джолі з братом

У 2000 році Анджеліна Джолі шокувала глядачів “Оскара” палким поцілунком зі своїм братом, якого вона запросила як супутника. Актриса та її родич смачно поцілувались в губи, що викликало в публіки чимало питань. Попри це Джолі отримала тоді “Оскар” за найкращу другорядну роль у “Перерване життя”.

Лебідь замість сукні

Дивують своїми вбраннями зірки на червоній доріжці “Оскара” нерідко. Наприклад, Бйорк вирішила одягнути сукню, яка мала вигляд іграшкового лебедя. Цей дивакуватий образ спровокував у 2001 році немало скандалів та по праву увійшов в історію.

Енн Гетевей та Джеймс Франко були ведучими “Оскара”

Здавалося б, двоє відомих та талановитих представників кіно отримали місію провести церемонію нагородження. Що могло піти не так? Як бачимо — багато чого. Енн Гетевей та Джеймс Франко просто не впоралися зі своїм завданнями, через що натрапили на хвилю критики. Вони невдало жартували, робили помилки та дивували публіку недоречними костюмами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Надто білий “Оскар”

У 2015 році в Мережі поширився рух #OscarsSoWhite через те, що всі 20 номінацій на акторські ролі дісталися білим акторам. Це призвело до широкого обговорення про проблеми з різноманітністю та расизмом у кіноіндустрії.

“Ла-Ла Ленд” помилково отримав премію

У 2017 році стався гучний скандал. “Ла-Ла Ленд” став найкращим фільмом на церемонії. Однак коли актори та знімальна група стрічки піднялися на сцену за нагородою, організатори премії заявили про те, що сталася помилка. Як виявилось, статуетку отримали творці стрічки “Місячне сяйво”.

Бійка на “Оскарі”

У 2022 році церемонія “Оскар” відзначилась неочікуваною бійкою. Ведучий Кріс Рок невдало пожартував про дружину Вілла Сміта. Актор вирішив відстояти честь своєї коханої. Вілл піднявся на сцену та дав ляпаса Крісу. Цей інцидент викликав шок у глядачів. А пізніше Сміта вилучили з членів Академії кінематографічних мистецтв і наук.

Найгірше інтерв'ю за всю історію

Інтерв'ю, що відбулося між актором Х'ю Грантом та моделлю Ешлі Грем на червоній доріжці у 2023 році, називають найгіршим. Річ у тому, що актор був зовсім незацікавлений в розмові. Він відповідав коротко та закочував очі. Коли Грем спробувала змінити тему та запитала звідки костюм Гранта, той сказав, що не пам'ятає назви бренду. Після виходу інтерв'ю в Мережі почали просити дати Ешлі Грем “Оскар” за найскладніше інтерв'ю. 

Фільм про Навального отримав “Оскар”

У 2023 українці не на жарт здивувались результатами премії “Оскар”, адже нагороду за найкращий документальний замість стрічки про війну в Україні отримав фільм про російського опозиціонера Навального. На сцену в яскравих образах вийшли рідні росіянина. Це все викликало шквал критики в Мережі.

Дружина Навального забрала Оскар у 2023 році, фото
Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ще раніше ми писали про 10 фільмів , що можуть “взяти” цьогорічний “Оскар”. Дізнайтеся, хто опинився у списку.