Стійкий макіяж очей: як правильно наносити тіні, щоб вони трималися довше

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Стійкі тіні для повік
Як правильно наносити тіні, щоб вони трималися довше. Фото: freepik.com

Тіні дозволяють виділити очі, підкреслити погляд та навіть скоригувати форму обличчя. Як наносити тіні, щоб вони були стікими увесь день?

У макіяжі важливі всі етапи та всі його елементи. Потрібно створити рівний тон шкіри, підкреслити брови, виділити очі та губи. Це необхідно не тільки для вечірнього мейк-апу, а й для повсякденного. При цьому хочеться зробити макіяж швидко, але якісно, ​​щоби він був стійким на цілий день.

Є багато хитрощів, щоби макіяж тримався з ранку до вечора. І зараз ми розповімо саме про мейк-ап очей. Щоб тіні трималися на повіках довго, не скочувалися і не обсипалися, їх потрібно наносити правильно, інформує Ukr.Media. А ще можна скористатися секретними прийомами візажистів, про які ми розповімо нижче.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

👀 Добре зволожте шкіру повік

Перед нанесенням тіней, повіки потрібно підготувати. Навіть якщо у вас є лише кілька хвилин на макіяж очей з ранку, обов'язково спочатку нанесіть на очищену шкіру зволожуючий крем. Тільки потім починайте нанесення декоративної косметики. Що стосується очей, не варто наносити на повіки занадто жирний крем, краще легку сироватку. І обов'язково наберіться терпіння і зачекайте хоча б 5 хвилин, щоб вона ввібралася. Тоді тіні, олівець чи підводка не «попливуть» після нанесення.

👀 Видаліть надлишки жиру

Перед нанесенням тіней перевірте, чи не залишилося на повіках залишків крему або сироватки. Шкіра вбирає стільки засобу, скільки їй потрібно для зволоження. Залишки потрібно прибрати з допомогою тонкої серветки. Не тріть повіки, щоб очі не почервоніли, а просто акуратно промокніть. Можна використовувати спеціальні рисові серветки, що матують, або спонж, на який нанесено невелику кількість міцелярної води (теж тільки злегка промокніть шкіру).

👀 Використовуйте базу під тіні

Праймер (або база) існує не тільки під тональний крем. Взагалі, праймер для обличчя варто наносити перед макіяжем на всі зони – у тому числі і на повіки, і на губи. Але ще краще використовувати спеціалізований праймер саме для повік. Його формула буде ще стійкішою, ніж у бази під тональний крем. Він розгладить шкіру, заповнить дрібні зморшки та впадинки, і тіні будь-якої текстури ляжуть на нього бездоганно. Праймер забезпечує і стійкість макіяжу, тому його так люблять візажисти.

👀 Немає праймера? Беріть консилер

Консилер ми використовуємо, щоб замаскувати дефекти шкіри, темні кола, пігментні плями. Якщо немає спеціальної бази під тіні, консилер справиться з цією задачею без проблем. Якщо він досить рідкий та кремовий, наносьте зовсім невелику кількість. Добре розподіліть консилер по шкірі повік, приділіть увагу куточкам очей, нижній та верхній повіці. Консилер дозволить усунути почервоніння очей, замаскує сині вени та темні кола. Тіні на нього ляжуть гладенько і рівно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

👀 Використовуйте пудру

Якщо немає ні праймера, ні консилера, на повіки перед нанесенням тіней можна нанести тональний крем, який берете для обличчя. Але його теж потрібно наносити зовсім небагато, а потім покрити розсипчастою пудрою, що матує. Візьміть м'який пензлик і нанесіть невелику кількість пудри на нижню і на верхню повіку, і на зону під бровою. Пудри не повинно бути багато, тому що вона може забиватись у складочки шкіри. Тим більше, що на неї ляжуть ще тіні. Використовуйте цей прийом у крайньому випадку.

👀 Вибирайте правильні тіні

Найстійкішими вважаються сухі тіні натуральних відтінків. Будь-яка щільна суха текстура тримається на шкірі довше ніж м'яка кремова. Хоча кремові тіні можна наносити на повіки практично відразу ж після вмивання обличчя – вони чудово впораються із завданням зволоження та заощадять час на макіяж. А для ще більшої стійкості беріть водостійкі тіні. Але рідкі водостійкі текстури можуть висушувати шкіру. Якщо берете кремові тіні, не використовуйте пудру як основу під них, інакше вони скочуватимуться.

👀 Грамотне нанесення

Тіні можна наносити на повіки і губчастим спонжем, і більш щільним аплікатором, і тонким пензликом. А можна навіть пальцями – візажисти, до речі, і самі користуються цим «інструментом» макіяжу. Тепло пальців при контакті зі шкірою повік дозволить декоративній косметиці лягти тонше і рівномірніше. Але головна хитрість для стійкості тіней – не чим наносити їх, а ЯК наносити!

Не ведіть аплікатором, пензликом або пальцем по шкірі туди-сюди, не розмазуйте тіні. Вбивайте їх легкими точковими рухами в шкіру, акуратно пересуваючись по повіці. Так пігмент глибше проникне у шкіру, краще зафіксується і триматиметься довше. Вбивання косметики пальцями називається «стипплінг» – цей термін прижився у професійному середовищі візажистів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, все не так уже й складно. Ці прості послідовні правила дозволять вам нанести тіні так, щоб вони трималися на повіках цілий день, не обсипалися і не скочувалися. А ще варто дізнатися, як фарбувати губи помадою, щоб вона трималася з ранку до вечора, – про це ми писали раніше.