Обираємо ідеальний тональний крем – зверніть увагу на тип шкіри, її колір і текстуру засобу

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Тональний крем
Як обрати свій ідеальний тональний крем. Фото: freepik.com

Бренди, тренди, модні відтінки? Тональний крем повинен підбиратися зовсім за іншими критеріями! Для ідеального тону звертаємо увагу на тип шкіри, колір обличчя та текстуру засобу

Ви намалювали ідеальні стрілки та нафарбували губи найтрендовішим кольором? Ніхто не помітить ваших зусиль, якщо тон шкіри нерівний. Тональна основа – це справді основа всіх основ. Саме з тонального крему починається будь-який мейк-ап, і денний, і вечірній.

Вибирати тональний крем можна за різними критеріями та характеристиками. Але є основні, на які потрібно дивитися насамперед, стверджує джерело Lambre.Ua. Це тип вашої шкіри, природний колір обличчя, а також текстура тонального засобу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як вибрати тональний крем за типом шкіри?

Тип нашої шкіри впливає на вибір будь-яких косметичних засобів – і для догляду, і декоративних. Тональний крем – це засіб саме для шкіри, тому тут потрібно орієнтуватися насамперед на тип шкіри обличчя.

👑 Нормальна шкіра. Не жирна і блискуча, не суха і тьмяна, має рівний колір і майже без дефектів – власницям такої шкіри можна тільки позаздрити. Тональний крем тут підійде легкий, зволожуючий і не дуже насичений. Влітку можна обійтися ВВ-кремом, а взимку краще використовувати більш щільну тональну основу.

👑 Жирна шкіра. Така шкіра починає блищати практично відразу після нанесення макіяжу, вона жирніє, мейк-ап «пливе». Тут необхідно приділити увагу матуючим властивостям тонального крему. Але він не повинен лягати як гіпсова маска: вибирайте легкі та рідкі текстури, які висихають після нанесення та добре маскують.

👑 Суха шкіра. Підібрати тональний засіб для сухої шкіри ще більш проблемно, ніж для жирної. Після нанесення тоналки шкіра сохне, лущиться, на ній видно всі тріщинки і відлущені частинки. Вибирайте м'який, танучий засіб, у складі якого багато зволожуючих та поживних компонентів: гіалуронова кислота, олії, вітаміни.

👑 Комбінована шкіра. Цей тип зустрічається найчастіше. Тут шкіра суха на щоках і на контурах обличчя, а в Т-зоні (лоб-ніс-підборіддя) шкіра жирніє. Чарівного крему для цих двох проблем немає. Візажисти користуються таким лайфхаком: на Т-зону наносять тональний крем, що матує, а на інші ділянки – зволожуючий.

👑 Чутлива шкіра. Дуже тонка шкіра, що легко червоніє, з видимими судинними зірочками або венами, що просвічуються. Може лущитися чи покриватися висипаннями. Підбирайте гіпоалергенний тональний крем з мінімумом ароматів і консервантів, без ефірних олій. Він повинен також добре маскувати почервоніння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як вибрати тональний крем під колір обличчя?

Цей параметр дуже важливий для вибору саме декоративної косметики. Природний колір вашої шкіри диктуватиме, які відтінки НЕ виглядатимуть на обличчі «маскою клоуна». Виділяють три типи тону шкіри: теплий, холодний та нейтральний.

👑 Теплий. Подивіться на свою шкіру в області зап'ястя. Якщо вени на ній зеленого кольору, у вас – теплий тон шкіри. Можна також зробити тест із білим аркушем паперу. Піднесіть його до обличчя – відображення білого на шкірі даватиме жовтуватий або зеленуватий відтінок.

  • Підтон тонального крему має бути теж теплим, з жовтуватим відливом: персиковий (без рожевого), медовий, пісочний, карамельний.

👑 Холодний. Якщо вени сині, блакитні, фіолетові, то шкіра відноситься до холодного підтону. Білий аркуш паперу змусить шкіру відливати блакитним або рожевим.

  • Підтон тонального крему повинен бути теж холодним, з рожевим відливом: персиково-рожевий, слонова кістка, холодний бежевий.

👑 Нейтральний. Вени можуть бути різного відтінку на різних ділянках тіла. Білий аркуш паперу не дасть чіткого холодного або теплого відливу на шкірі обличчя. Тут потрібно буде орієнтуватися на те, наскільки шкіра загорівша, який у вас колір очей і волосся, які відтінки тіней і губної помади ви будете використовувати в мейк-апі, а також що одягнете.

  • Підтон тонального крему може бути будь-яким: і теплим, і холодним. Можна взяти два тональні та використовувати їх залежно від описаних вище факторів. А можна взяти один крем, повністю нейтральний за кольором – natural чи beige без відливів.

Як вибрати тональний крем за текстурою засобу?

Сучасні текстури тональних засобів можуть бути різними. Одні підійдуть під певний тип шкіри, інші будуть зручні для кожного дня або подорожі, третіми можна буде зробити вечірній макіяж і т.д.

👑 Класичний тональний крем. Це кремова основа, не надто рідка, але й не щільна, наносити її дуже легко та зручно – як звичайний крем. З нею легко варіювати щільність покриття, завдаючи один шар або кілька при необхідності. Найпопулярніший варіант і у люксових брендів, і фірм мас-маркету.

👑 Рідка тональна база. Іноді її також називають флюїд. Вона текуча і випускається зазвичай у скляних баночках із дозатором чи піпеткою. Найбільш комфортна для шкіри та може підходити і жирній, і сухій шкірі (різниця буде у складі засобу). Рідка основа легша і летюча, підійде на літо.

👑 BB крем. Універсальний засіб, що дозволяє економити час на макіяжі з ранку. Це і зволожуючий крем, і легка основа 2-в-1. Його можна підібрати і для жирної, і для сухої шкіри, і навіть для вікової. Переваги денного крему поєднуються тут із легким тонуючим ефектом. Підходить для денного макіяжу.

👑 Мус. Мус – це тонкий збитий крем, легкий та об'ємний. На перший погляд здається, що ви нанесли його дуже багато. Але сам засіб піниться, він наповнений бульбашками повітря, насправді його небагато. Легка основа, що тонує, підійде для жирної шкіри, оскільки після висихання добре матує.

👑 Кушон. Як і BB-крем, кушон придумали корейці. Це зручний засіб: кремова формула поміщена в компактний футляр, діставати з якого її потрібно спонжем. Сам тональний засіб досить щільний, але завдяки спонжу лягає рівномірно і добре маскує недоліки. Підійде для чутливої ​​чи проблемної шкіри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Саме на ці три основні параметри слід звертати увагу насамперед. А вже потім можна буде вивчати бренди, лінійки, ціни, новинки та модні тенденції. А ще треба навчитися правильно наносити тональний засіб – подивіться, як це робить Ріанна, і візьміть на замітку!