Макіяж за типом контрастності — безглуздий тренд з TikTok чи техніка, яка справді працює? Розбираємось разом

Макіяж
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Макіяж за типом контрастності, фото
Новий б'юті-тренд вже підкорює соцмережі. Фото: instagram.com/owengould

Останні кілька тижнів у TikTok всі говорять про те, як круто макіяж за типом контрастності може змінити зовнішність

Цієї осені TikTok вибухнув новим б'юті-трендом — макіяжем за типом контрастності. Завдяки цьому підходу, можна підкреслити природні риси обличчя та створити гармонійний, а головне, індивідуальний образ.

Популярність цього тренду зросла завдяки французькій візажистці Alieenor, яка показала, як використання контрастів, що ми бачимо в повсякденному житті, може кардинально змінити сприйняття зовнішності. Вона зазначає, що контрасти можна побачити всюди — в природі, на екрані, у фотографіях. Використовуючи їх, можна підкреслити красу і зробити образ більш виразним. Макіяж, заснований на контрастності, допомагає виділити природні риси обличчя та підкреслити індивідуальну красу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Типи макіяжу за контрастністю

Низький контраст

Підходить для людей, у яких колір очей, шкіри та волосся плавно поєднується між собою. Наприклад, якщо ви маєте смагляву шкіру, темне волосся і карі очі, або ж світлу шкіру та сірі очі, спробуйте стиль "макіяж без макіяжу" (clean girl makeup). В цьому випадку краще віддавати перевагу натуральним відтінкам, які підкреслюють природну красу.

Такий стиль обирають зірки на кшталт Тейлор Свіфт, Джіджі Хадід та Ель Феннінг. Важливо зауважити, що низький контраст не стосується виключно блондинок зі світлою шкірою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Середній контраст

Це варіант для тих, у кого є різниця в кольорах, але не надто яскрава. Зазвичай це люди з русявим волоссям, світлою шкірою та середньо насиченими очима. Для такого типу добре підходять рум'яна та тіні в теплих відтінках, які допоможуть створити свіжий і модний образ.

Знаменитості, які використовують макіяж для середнього контрасту, включають Емму Вотсон та Джессіку Альбу.

Високий контраст

Цей тип характерний для тих, у кого тон шкіри значно відрізняється від кольору очей та волосся, наприклад, у брюнеток зі світлою шкірою та яскравими очима. Для них підходять більш зухвалі стилі, як-от "rockstar girlfriend makeup" або інші гранжеві поєднання, які створюють виразний і незабутній вигляд.

Яскравий приклад такого типу — акторка Енн Гетевей та Меган Фокс.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як визначити свій тип та зробити відповідний макіяж?

У TikTok можна скористатися спеціальним фільтром під назвою What's your contrast, створеним Alieenor. Спочатку потрібно вибрати свій тон шкіри, а потім порівняти половину свого обличчя з різними прикладами, щоб знайти той, який найкраще підходить саме вам.

Наприклад, блогерка Jourdan Sloane у своєму TikTok показала, як робити макіяж для середнього контрасту. Для цього вона використовувала легкий тон, бронзер, червонуватий тінт, гель для брів та коричневий олівець, який розтушовувала на верхніх та нижніх віях.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, для чого використовувати базу під макіяж. Виявляється, потрібна вона далеко не усім.