Майстер-клас по манікюру: як правильно зробити охайні нігті в домашніх умовах

Манікюр і педикюр
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Чимало модниць хочуть робити манікюр та педикюр самостійно. Для цього вони купують гель-лаки, лампи для їхньої полімеризації та інші необхідні інструменти. Для вас — покроковий майстер-клас від HOCHU.ua, як правильно зробити манікюр, і що потрібно купити для старту.

Якщо ви вирішили робити собі манікюр самостійно, в першу чергу подбайте про свою безпеку. Мова іде про стерилізацію інструментів. Придбайте 2 контейнери для хімічного розчину, ультразвукову мийку, сухожар і ультрафіолетовий бокс. У магазинах для манікюру оберіть будь-який хімічний розчин, що вбиває бактерії. Використовуйте його згідно з інструкцією.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для манікюру вам потрібні: апельсинові палички, ножиці чи кусачки, топірець, баф, щітка і пилочка. Перед тим, як робити манікюр, простерилізуйте інструменти. Стерилізувати потрібно все, крім апельсинових паличок, одноразових пилки та бафу.

Майстер-клас по манікюру: як правильно зробити охайні нігті в домашніх умовах - фото №1
Pinterest

Замочіть ножиці, кусачки, топірець та щіточку в хімічному розчині, потім промийте в ультразвуковій мийці згідно з інструкцією. Інструменти повинні висохнути, після чого все, крім щіточки, покладіть їх у крафт-пакет і відправте в сухожар. В залежності від його марки, завершіть стерилізацію інструментів згідно з інструкцією вашого сухожару.

Помийте руки милом, або обробіть дезінфектором. Обережно апельсиновою паличкою підсуньте кутикулу. Забафте ніготь, а потім за допомогою топірця вичістіть зайве під кутикулою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Майстер-клас по манікюру: як правильно зробити охайні нігті в домашніх умовах - фото №2
Pinterest

Якщо у вас є фрезер, за допомогою фрези “полум'я” почистіть місце під кутикулою та відшліфуйте бік пальчиків. Щіточкою приберіть зайвий пил. Після цього можна обрізати кутикулу. Пилочкою вирівняйте край нігтя.

Майстер-клас по манікюру: як правильно зробити охайні нігті в домашніх умовах - фото №3
Pinterest

Манікюр готовий, тепер можнга приступати до покриття. Зверніть увагу на те, що зазвичай професійні манікюрні ножиці дуже гострі, і ви можете порізатися. Тому не варто відрізати кутикулу дуже глибоко. Аби обробити рану після порізу, нейл-майстри використовують “Капрамін”, який продається у вільному доступі в манікюрних магазинах.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Майстер-клас по манікюру: як правильно зробити охайні нігті в домашніх умовах - фото №4
Pinterest

Нагадаємо, раніше ми писали про опіки нігтьової пластини. Експерти розповіли, як розпізнати опік, що робити, і в яких випадках взагалі не можна покривати нігті гелем чи гель-лаком.

Головне фото: @vitalina_nails_art