Ідеальний манікюр вдома: експертка назвала головний секрет

Манікюр і педикюр
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Як робити манікюр у домашніх умовах? Насправді все, що для цього потрібно — 30 хвилин, ножиці та ще кілька предметів для манікюру. Про те, як зробити акуратний манікюр удома – у матеріалі Хочу.

Домашній манікюр: покроково про процедуру

Про те, як правильно робити манікюр удома, як пом'якшити кутикулу та професійно наносити лак, розповідає shape.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підготуйте нігті

Секрет салонного манікюру в домашніх умовах – гарна база. Витративши час на підготовчі етапи, ви з більшою ймовірністю отримаєте найкращий результат. Для початку варто видалити лак із нігтів (якщо ви робили покриття). Гель-лак краще все-таки заздалегідь зняти у салоні, щоб не пошкодити нігті під час самостійного зняття.

Потім варто розпочинати створення форми.

Надання форми нігтям - це правило 90/10: 90 відсотків вашої форми залежить від кусачок для нігтів, а 10 відсотків - від підпилювання,

— каже майстриня манікюру Сара Гібсон Таттл .

Ідеальний манікюр вдома: експертка назвала головний секрет - фото №1
Фото — pinterest

Спочатку використовуйте кусачки з плоскими краями, щоб обрізати ніготь бажаної форми, потім згладьте краї пилкою, рухаючись від кута до центру. Потім нанесіть засіб для видалення кутикули, обережно відсуньте кутикулу за допомогою штовхача для кутикули. Видаліть надлишки і відполіруйте м'яким буфером.

Потім протріть нігті 91-відсотковим ізопропіловим спиртом, щоб видалити надлишки олії, переконайтеся, що вона очищена від усіх продуктів і готова до полірування.

Виберіть лак

Вибір правильного лаку для нігтів залежить не лише від особистих уподобань, а й від способу життя. Чи буде це швидковисихаючий лак чи гель-лак? Якщо ви вирішите зупинитися на гель-лаку, то в домашніх умовах манікюр потрібно робити зі спеціальною УФ-лампою.

Як зробити манікюр у домашніх умовах: корисні поради

Ідеальний манікюр вдома: експертка назвала головний секрет - фото №2
Фото — pinterest

Для того щоб зробити домашній манікюр, дотримуйтесь цих порад:

  • Влаштуйтеся зручніше. Подумайте не тільки про те, де ви сидітимете, але і як триматимете лак.

  • Спочатку нанесіть покриття на домінуючу руку.

  • Обмежте кількість мазків лаком. Гібсон Таттл радить почати з тонкого нанесення лаку по центру, потім провести по обидва боки. Намагайтеся покрити середню нігтьову пластину за два-три рухи.

  • Тримайтеся подалі від кутикули. Не намагайтеся покрити весь ніготь у перші кілька разів.

  • Виправте недоліки. Як тільки лак для нігтів повністю висохне, зануріть невеликий пензлик у рідину для зняття лаку, щоб усунути плями або нерівні лінії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися 10 ідеями розкішного перлинного манікюру на зиму 2024 року. Може, серед них ваш манікюр мрії?