Повертаємося до натуральності: дієві способи для тих, хто хоче зняти нарощені нігті самостійно

Манікюр і педикюр
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

як зняти акрилові нігті
Фото: ШІ для Хочу!

Коли у майстра манікюру немає вільного віконечка, доводиться знімати нігті самостійно

Нарощені нігті це гарно, але трапляються ситуації, коли зняти їх потрібно терміново, просто зараз, а чекати на запис до майстра вже нема сил. Тож не дивно, що багато жінок, хоча б раз в житті, питали себе — як зняти нарощені нігті в домашніх умовах. Якщо ви одна з них — то наша стаття саме для вас! Адже знати, як знімати нарощені нігті, так само важливо, як і розуміти, як їх нарощувати. Неправильне зняття може призвести до пошкодження нігтів і больових відчуттів.

Як зняти акрилові нігті?

Акрилові нігті зараз зустрічаються не так часто, але це не означає, що в світі не існує людей, які хотіли б з зняти такі нігті вдома. Тож, як у домашніх умовах зняти нігті з акрилу? Для цього вам знадобляться:

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Ацетон - найефективніший засіб для розчинення клею, який використовується при нарощуванні нігтів.

  • Невеликі смужки алюмінієвої фольги, щоб обернути нігті і утримати ацетон на місці.

  • Ватні кульки або диски.

  • Пилка і баф, які допоможуть акуратно зняти верхній шар нарощених нігтів і вирівняти нігті після цього.

Отже, а що тепер з цим робити?

  1. Почніть з того, що акуратно спиляйте пилкою верхній шар нарощених нігтів. Це допоможе порушити герметичність гелю або акрилу і дозволить ацетону краще проникнути всередину.

  2. Змочіть ватну кульку або диск в ацетоні і покладіть його на верхню частину нігтя. Переконайтеся, що вся поверхня нарощеного нігтя покрита.

  3. Оберніть кожен ніготь невеликою смужкою алюмінієвої фольги, щоб закріпити ватний диск на місці. Це створить тепле середовище, яке прискорить процес зняття.

  4. Дайте ацетону подіяти приблизно 15-20 хвилин. Ви повинні почати бачити, як нарощені нігті відшаровуються від ваших натуральних нігтів.

  5. Після цього обережно натисніть і зсуньте алюмінієву фольгу з кожного пальця. Накладки повинні легко зніматися. Якщо ні, повторіть процес замочування.

  6. Використовуйте баф, щоб згладити будь-які шорсткі місця на нігтях, а на завершення нанесіть живильну олію для кутикули або крем для рук.

Як зняти гелеві нарощені нігті в домашніх умовах?

Гелеві нігті можна зняти таким самим способом, як і акрилові, а можна — обрати інші шляхи.

Наприклад, використати гарячу воду. Вона пом'якшує шкіру і нігті (і нарощені теж!). Це один з найпростіших способів зняття нарощених нігтів: просто замочіть руки в гарячій воді на 10-15 хвилин, а потім акуратно зніміть нарощені нігті.

Також для того, щоб зняти гелеві нігті, можна використати зубну нитку. Правда, обійтися без сторонньої допомоги, буде важко — попросіть подругу чи партера провести зубну нитку між нарощеним шаром і натуральним нігтем і повільно потягніть її у напрямку до верхньої частини нігтя. Потрібно буде повторити цей процес для кожного нігтя по черзі.

Також існує більш радикальний спосіб зняття гелевих нігтів з допомогою ацетону. Візьміть дві миски, одну з ацетоном, а іншу з гарячою водою. Помістіть миску з ацетоном у миску з гарячою водою, щоб обережно нагріти її. Наступний крок - нанесіть вазелін на кутикулу перед тим, як опустити кінчики пальців у миску з ацетоном. Ви повинні почекати щонайменше 40-45 хвилин, поки він почне діяти. Після цього просто висмикніть нарощені нігті за допомогою пінцета. Процедура може здатися довгою, але вона, безсумнівно, добре працює.

Догляд за нігтями після нарощування

Якщо ж ви читаєте цю статтю, щоб зрозуміти, як випадково не зняти у домашніх умовах нарощені нігті, то важливо розуміти, як за ними доглядати. Тож, ділимося з вами правилами, які збережуть ваші нігті — і нарощені, і натуральні:

  • Будьте особливо обережні в перші 24 години після нарощування і уникайте сильного нагрівання нігтей в цей час (наприклад, сауни, гарячі ванни, солярії тощо).

  • Щодня використовуйте олію для кутикули, щоб живити нігті, стимулювати їхній ріст і запобігати розшаруванню.

  • Ретельно висушуйте руки після миття та наносьте зволожуючий крем.

  • Завжди одягайте гумові рукавички, коли миєте посуд, прибираєте або працюєте в саду. 

  • Завжди ретельно мийте руки після контакту з хлором, засобами від комах або сонцезахисним кремом.

  • Одягайте рукавички, коли готуєте їжу зі спеціями, такими як куркума або порошки каррі, оскільки вони можуть забарвити нігті. Фарба з нових джинсів або щойно пофарбованого волосся також може забруднити гель-лак.

  • Не використовуйте нігті як інструменти, оскільки це може призвести до розтріскування. Друкуйте подушечками пальців, а не нарощеним скарбом.

  • Уникайте тривалого перебування у воді (наприклад, довгих ванн, плавання, миття посуду тощо).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підкреслимо, що всі ці поради корисні і для тих, хто зняв нігті самостійно. Будьте обережні, адже після зняття нігтьова пластина буде особливо чутливою та потребуватиме додаткової уваги!

Раніше ми розповідали про трендовий осінній манікюр в оливковому кольорі. Ми підібрали цілих 8 безпрограшних варіантів, які точно вас зацікавлять.