Парфуми з перцем — модна забаганка чи можливість проявити свою індивідуальність?

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Батьківщиною перцю вважається Індія, але цю спецію використовують по всій планеті. Найпоширеніший спосіб застосування — кулінарія, проте перець також можна зустріти в парфумерії.

Насичені ефірні олії перцю використовують для створення парфумів, особливо в чоловічих ароматах. Але варто сказати, що в жіночих композиціях він теж не рідко знаходить своє місце та надає їм гостроти й ефектного звучання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На порталі ukr.media пишуть , що парфумерна композиція складається з тьох нот — акорди, ноти серця і шлейф. І в кожній з цих складових використовують перець.Перші ноти — найлегші та повітряні, саме їх ви відчуваєте при першому нанесенні аромату. Ноти серця тримаються довше і відчуваються яскравіше, тоді як шлейфові ноти завершують аромат, проте їх ви можете навіть не відчувати.

У світі парфумерії використовуються різні види перцю. Рожевий перець, наприклад, надає аромату м'якість і пряність, зазвичай використовується у верхніх нотах. Чорний перець робить композицію гострою та пряною, а білий перець — легкою та спокійною, часто його застосовують в нотах серця. Ямайський перець, зі своїм яскравим ароматом, часто використовується в чоловічих або унісекс композиціях для додання пікантно-пряного звучання.

При виборі аромату важливо враховувати, в якій ноті використовується перець, оскільки це впливає на стійкість аромату. Не знаєте, на які парфуми з перцем звернути увагу? Ось кілька цікавих варіантів.

Body Paint від Vilhelm Parfumerie зі зеленим і червоним перцем та мускатним горіхом

Парфуми з перцем - модна забаганка чи можливість проявити свою індивідуальність? - фото №1

Blackpepper від Comme des Garsons з мадагаскарським перцем, білим кедром і пачулі

Парфуми з перцем - модна забаганка чи можливість проявити свою індивідуальність? - фото №2

Alaia від Alaia Paris з рожевим перцем, фрезією і півонією

Парфуми з перцем - модна забаганка чи можливість проявити свою індивідуальність? - фото №3
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про найкращий парфум для впевнених у собі жінок. Цей аромат зробить вас королевою зими!