Пробники, мініатюри й тестери парфумів: у чому різниця?

Парфумерія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

У чому різниця між пробником парфумів, тестером та мініатюрою
ЯКі бувають парфуми за об'ємом. Фото: Depositphotos

Цікаве запитання, на яке мало хто дасть правильну відповідь

Парфумерія — дуже цікава та непроста річ. Тут вам і парфуми, і парфумерна вода, і туалетна вода, і дезодорант, і одеколон; і мільйон варіантів різних нот та букетів, які по-різному звучать, залежно від того “верхня” це нота чи “нижня” або ж “середня”… Раніше ми вже розповідали що таке “піраміда аромату” і як обрати парфуми “за нотами”, а тепер розповімо докладно про те, чим відрізняються пробники парфумів від мініатюр і тестерів.

Секретами ділиться сайт sun-parfum. Усе найцікавіше — далі у нашій статті!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Щодня парфумери по всьому світу працюють над створенням нових ароматів, тестуючи різні варіанти. А щоб познайомити майбутніх клієнтів зі своїми новинками, створюються спеціальні пробники парфумерії.

Відразу зауважимо, що пробник, мініатюра і тестер — це різні речі. Насамперед різниця полягає в об’ємі тари: пробник призначений для ознайомлення однієї людини з ароматом, зазвичай він випускається у найменшій тарі — від 1,5 мл до 7 мл; мініатюри зазвичай більші — від 3 до 25 мл; а от тестер — це максіупаковка з набагато більшими об’ємами, яка випускається спеціально для магазинів та великих торгових мереж для ознайомлення зі звучанням аромату кінцевих споживачів.

Пробники, мініатюри й тестери парфумів: у чому між ними відмінність
Які бувають парфуми: різновиди за об’ємом. Фото: freepik.com

Пробники: в чому особливість і які вони бувають

Пробник парфумів випускається заради знайомства клієнта з певною позицією, адже далеко не кожна людина готова відвалити кругленьку суму за великий флакон парфумів, не спробувавши перед цим новий аромат. Мінімального об’єму пробника (1,5 - 7 мл) цілком достатньо, аби людина могла оцінити новинку та визначитися, чи буде купувати більший флакон.

Цікаво, що пробники не завжди продають: іноді їх поширюють абсолютно безкоштовно — коштом мережевого бізнесу, щоб познайомити з певним ароматом якомога більше потенційних покупців.

💎 Які бувають пробники:

  • Пробірка - довга скляна пробірка, без розпилювача, з пластиковим наконечником для нанесення парфуму;

  • Спрей у вигляді довгастого скляного або пластикового флакона з маленьким пульверизатором для нанесення аромату;

  • Ролер у вигляді невеличкого флакона, в якому замість розпилювача аромат наноситься спеціальним обертовим роликом;

  • Гвинт у вигляді маленького флакончика — без розпилювача, зате з кришечкою, що відкручується. У такому пробнику передбачено, що аромат наноситься завдяки дотику шийки флакона до тіла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мініатюри парфумів: в чому особливість та які вони бувають

Мініатюри - це зменшені копії великих флаконів парфумів. Вони потрібні точно для того ж, що й пробники, а відрізняються по факту лише об’ємом тари. Аромат у мініатюрі буде точно таким же, як і в великій оригінальній упаковці парфумів.

💎 Які бувають мініатюри:

  • Мініатюра у вигляді маленької копії великого флакона парфумів без розпилювача, коли парфуми наносяться завдяки дотику кришечки від флакончика до тіла;

  • Мініспрей у вигляді скляного чи металевого флакона зі спеціальним пульверизатором;

  • Міні сет випускається у вигляді набору відразу з декількох мініатюр (найчастіше це 2-3 різних аромати);

  • Дорожній варіант (інші назви: Travel tube, Travel exclusive, Travel version) існує у вигляді компактного флакона зі спеціальним розпилювачем. Зазвичай це пакування в об’ємі від 10 до 25 мл. Варто зауважити, що здебільшого Travel version парфуми — це лімітовані версії і далеко не всі аромати мають такий тип мініатюри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А чому тестер пахне краще за парфум в упаковці, ми розповідали тут. Якщо ви це вже відзначали раніше, то можемо з упевненістю сказати: вам не здалося!