Чорна сукня Джолі та “голе” вбрання Геллі Беррі: найкращі образи зірок за всю історію премії “Оскар” (ФОТО)

Ікони стилю
3 118
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Анджеліна Джолі та Бред Пітт, фото
Getty Images

Пригадуємо найрозкішніші вбрання знаменитостей на церемонії “Оскар”, які увійшли в історію

Цьогорічна 96-та за рахунком церемонія “Оскар” відбудеться у ніч проти 11 березня. На події будуть нагороджуватимуть лауреатів за досягнення в області кінематографа минулого року, однак цікавлять нас не тільки нагороди, а й, звісно, вбрання зірок. Тож напередодні премії пропонуємо вам пригадати найпопулярніші сукні зірок за всю історію “Оскара”.

"Оскар" — це не лише головна кінопремія світу, але й своєрідний ярмарок марнославства: акторки змагаються у виборі найбільш вдалих і ефектних вбрань. За час існування премії назбиралося чимало цікавих образів, які викликають в нас справжній захват, тож погляньмо на них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Одрі Гепберн у Givenchy

У 1954 році Одрі Гепберн здобула "Оскар" за свою роль у фільмі "Римські канікули". Її вихід на сцену у вишуканій мереживній сукні від Givenchy став історичним моментом, а вбрання досі вважають прикладом для наслідування. Цю сукню Givenchy створили спеціально для акторки, підкреслюючи її тендітну та жіночну фігуру.

Одрі Гепберн на церемонії Оскар, фото
Getty Images

Ніколь Кідман у Christian Dior

У 1997 році Ніколь Кідман здивувала глядачів своїм революційним вбранням на премії “Оскар”. У той час, коли більшість зірок віддали перевагу традиційним кольорам та стриманому дизайну, її гірчична сукня з вишивкою від Dior значно виділялась.

Ніколь Кідман і Том Круз на Оскарі, фото
Getty Images

Гвінет Пелтроу в Ralph Lauren

Гвінет Пелтроу отримала "Оскар" у 1999 році за роль у фільмі "Закоханий Шекспір". Її вбрання від Ralph Lauren у ніжно-рожевому кольорі та простому крої, підкреслило тендітність та витонченість. А ще воно стало настільки популярним, що увійшло в історію.

Гвінет Пелтроу в рожевій сукні на Оскарі, фото
Getty Images

Джулія Робертс у Valentino

Джулія Робертс здобула "Оскар" за свою роль у фільмі "Ерін Брокович". За премією на сцену актриса вийшла в елегантній сукні від Valentino зі шлейфом з чорної органзи.

Джулія Робертс на премії Оскар, фото
Getty Images

Геллі Беррі в Elie Saab

У 2002 році Геллі Беррі підкорила червону доріжку “Оскару” у сукні від Elie Saab. Її “гола сукня” була досить сміливим, але вдалим вибором, який назавжди закарбувався в історії моди.

Геллі Беррі на Оскарі, фото
Getty Images

Анджеліна Джолі в Atelier Versace

На церемонії "Оскар" у 2012 році Анджеліна Джолі була справжньою зіркою. Вона позувала перед камерами в розкішній чорній сукні від Versace з виразним розрізом на спідниці.

Анджеліна Джолі на Оскарі, фото
Getty Images

Дженніфер Лоуренс в Dior

У 2013 році Дженніфер Лоуренс отримала свій перший "Оскар". Забирала заповітну статуетку актриса у сукні від Dior. Образ зірки увійшов в історію не тільки через те, що виглядала вона розкішно. Річ у тім, що Лоуренс впала, коли підіймалась на сцену, бо зачепилась за довгу спідницю. Саме через цей незграбний момент на вбрання актриси звернули увагу і воно стало одним з найбільш обговорюваних за історію премії.

Дженніфер Лоуренс на Оскарі, фото
Getty Images
Дженніфер Лоуренс впала на Оскарі, фото
Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо вас цікавлять імена ймовірних переможців премії “Оскар-2024”, то не пропустіть прогнози букмекерів . Дізнайтеся, кому може дістатися заповітна статуетка.