Традиція чи місцева фішка? Дізнайтесь, чому королівські персони носять капелюшки, навіть якщо вони їм не пасують (ФОТО)

Ікони стилю
1 357
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Королівські капелюшки, фото
Секрети королівського етикету. Фото: Getty Images

Чому капелюхи залишаються важливими в королівському гардеробі

Стиль королівських леді — це історія далеко не про тренди. Тут мода переплітається з традиціями, таємницями та корисливими цілями. Нещодавно ми розповідали вам, як Меган Маркл маніпулювала увагою шанувальників завдяки своїй весільній сукні. А в цьому матеріалі поговоримо про те, чому королеви, принцеси та герцогині майже завжди з’являються на публічних заходах у головних уборах.

Можливо, ви задумувалися, чому жінки з королівських родин часто носять капелюхи або інші головні убори. Хоча колись ці елементи гардероба були звичними для жінок у середньовіччі та навіть до середини XX століття, останні десятиліття принесли зміни. Тепер капелюхи перестали бути обов’язковим аксесуаром. Проте в королівських колах діють правила, що залишаються досить консервативними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Британський придворний протокол пускає коріння у середньовічні правила пристойності. Протокол вимагає, щоб жінки носили капелюхи на всіх офіційних заходах, що відображає норми середини XX століття, коли для жінок з вищого суспільства було непристойним показувати волосся без убору на публіці.

Меган Маркл в капелюшку, фото
Як королівські леді зберігають традиції за допомогою головних уборів. Фото: Getty Images

Це пояснює, чому таких високопоставлених осіб, як королева-консорт Камілла, принцеса Уельська чи герцогиня Единбурзька, можна побачити в капелюсі лише на особливих подіях. У повсякденному житті вони надають перевагу розпущеному волоссю. Для менш офіційних заходів підходить акуратна зачіска, тоді як капелюхи залишаються для релігійних служб та інших важливих подій.

Кейт Міддлтон в синьому капелюсі, фото
Чому королівські жінки мають носити головні убори. Фото: Getty Images

Носіння капелюха також є своєрідним символом статусу. Завдяки цьому правилу, королівські жінки демонструють свою приналежність до еліти, дотримуючись аристократичних традицій. Для покійної королеви капелюх був навіть заміною корони, яку не можна було носити щодня. А ще яскравий аксесуар дозволяв легко впізнавати Її Величність у натовпі.

Головні убори для жінок з королівських родин — це не лише спосіб відокремити себе від інших, але й частина культури. Аристократи зобов’язані дотримуватися правил етикету, який включає і капелюшки. На офіційних заходах, таких як весілля, хрестини або стрибки, капелюхи є частиною британської культури та традицій, які визначають місцевий колорит і часто потрапляють у репортажі та світську хроніку.

Королева Камілла, фото
Справжня роль капелюхів у королівському дрес-коді. Фото: Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо також, що якість аксесуарів має значення. Титуловані особи обирають дорогі та вишукані головні убори, підкреслюючи свій особливий статус. Іноді їхній вибір падає на вироби всесвітньо відомого українського дизайнера Руслана Багінського.