Светр — колючий? Ось як можна зробити його м'яким

Практичні поради
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Чи не кожна жінка має у своєму гардеробі улюблений в'язаний светр, який неможливо носити. Причина банальна — він колючий. Раніше ми писали, як правильно підбирати одяг в інтернеті, а тепер розкажемо, що робити, аби светр перестав колотися.

Якщо у вас є колючий светр, не спішіть його викидати чи ховати на дальні полиці шафи, пише ukr.media. Скористайтеся дієвими та доступними порадами, які зроблять одяг м'яким.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Заморозьте светр

Є види бавовни, яка доволі колюча до тіла. А ще неприємне щипання можуть спровокувати щільні переплети волокон нитки. Аби пом'якшити матеріал, покладіть светр у поліетиленовий пакет і помістіть у морозилку на 3-4 години. Потім светр має розстанути, але обов'язково у темному місці, аби на нього не потрапили промені сонця.

2. Кондиціонер

Натуральне волокно змінить текстуру після кондиціонеру. Виперіть колючу річ у пральній машинці в холодній воді, а потім змастіть светр кондиціонером для волосся. Залиште його на 30 хвилин, і знову виполощіть у холодній воді.

Светр — колючий? Ось як можна зробити його м'яким - фото №1

3. Гліцерин

У таз наберіть воду і додайте 1 столову ложку гліцерину та мило для ручного прання. Акуратно вбийте рідину у светр, аби він повністю змастився сумішшю. Потім прополощіть його холодною водою, відіжміть і покладіть сушитися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про головні убори для холодної пори. Модельєри показали, які варіанти наймодніші на осінь — зиму 2023 року, та з чим їх варто одягати.

Фото: Pinterest