Рошен, Nemiroff і все? Які українські бренди знають за кордоном

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Які бренди знають за кордоном
Українські бренди відомі за кордоном. Фото: Фото: freepik.com

Українські бренди добре знають за кордоном, але не усі

Українські бренди досить добре знають за кордоном. Але здебільшого це стосується виробників одягу та прикрас. Лише один з пʼяти опитаних іноземців у семи країнах знає певні українські бренди і може назвати конкретну українську марку.

Серед усіх українських брендів лідирує Roshen. А серед знаменитих людей більшість може назвати Володимира Зеленського та Андрія Шевченка пише forbes.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Дослідницька агенція Umbrella Research та Foresight and Predictive Analytics для громадського об'єднання Brand Ukraine провели опитування серед мешканців Польщі, США, Туреччини, Іспанії, Німеччини, Великої Британії та Франції. Це опитування відбувалось у травні 2024 року та залучило 2800 людей, по 400 респондентів з кожної країни.

У Туреччині найбільше цінують українські напої, у США – українське машинобудування й IT, а у Великій Британії – товари для тварин. Майже 20% опитаних іноземців змогли назвати принаймні одну українську марку без підказок. 3% респондентів згадали Roshen. Найбільше виробника знають у Польщі – 10%. 

Впізнаваність українських брендів за кордоном
Українські бренди за кордоном. Фото: /forbes.ua

Sleeper, Paskal та Nemiroff знають 2% опитаних. Зокрема, Paskal отримав 5% згадок в Іспанії, Sandora – 8% у Туреччині, Ruslan Bagnskiy – 3% у Франції, а Frolov – 4% у Британії. Цікаво, але 82% опитаних не знають жодного з українських брендів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, який український бренд зробив форму для збірної України з футболу. Вона не лише стильна і вишукана, а й надзвичайно красива.