Що ми знаємо про покупки: психологія покупців - таємниця для підприємців

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як люди купують
Психологія покупців. Фото: klev.club

Підприємці можуть думати, що вони знають все про покупців, але це лише міф

Підприємці можуть вдаватися до різноманітних трюків, способів і варіантів, щоб залучити покупця на свою сторону. Їм може здаватися, що вони знають все про психологію людей, які здійснюють покупки, але насправді, це просто міф, адже те, що спонукає здійснити покупку - це справжня наука.

Аналізувати потреби, створювати різноманітні акції та вести ефективний бізнес - це лише маленька крапля в морі. А чим керуються покупці при здійсненні покупки і що може вплинути змінити вибір, розповідає 24tv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прийняття рішення. Досить хибна думка, що покупці довго і ретельно аналізують всі нюанси перед здійсненням покупки, особливо великої та дорогої. Насправді шалений ритм сучасного життя не лишає часу на довге прийняття рішень, тому досить часто люди діють під впливом миттєвого пориву, що потрібно враховувати при формуванні пропозиції.

Ціна. Попри поширену думку, що ціна має головне значення, все зовсім не так. Насамперед важлива цінність самого товару чи послуги, що може стати рушійною силою при здійсненні покупки. Тому важливо фокусуватися на мотивації клієнтів, які часто готові платити за ексклюзив та особливість.

Пошук інформації. Зараз люди мають можливість знайти в інтернеті будь-яку інформацію про потрібний продукт чи послугу, але потрібно врахувати, що більшість людей не мають бажання та часу це робити.

Великий вибір не завжди добре . Чим більше вибору має людина, тим складніше їй прийняти рішення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сучасні полиці магазинів пропонують безліч речей, які спрямовані на полегшення побуту та оптимізації життя. Але більшість людей здійснює свої покупки, тому що цей процес допомагає їм відчувати себе щасливими.