Не хотіла, а купила! 10 причин у примірочних, які спонукають до покупки

Шопінг
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Більшість жінок відвідуючи магазини, не планують щось купувати. Вони відчувають задоволення від процесу огляду, приміряння та оцінювання речей, сприймаючи шопінг, як вид відпочинку або знімання стресу. Адже відчути стільки емоцій від покупок в інтернеті не вийде.

 Але поглядаючи на відображення у дзеркалі примірочної виникає бажання купити це, і це, і ще, мабуть, ту кофтинку на манекені. Адже всі речі мають гарний вигляд і дуже пасують власниці. Тому більшість дивується, чому запланувавши купити кілька дрібничок, тримають у руках багато пакетів з купленим одягом. Хочу! поділиться найрозповсюдженішими прийомами, які використовують магазини, для того, щоб людина гарантовано здійснила покупку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильно облаштовані примірочні мінімізують повернення товару назад, а якщо при примірці допомагає продавець, то людина гарантовано купує більше речей.

  1. Дзеркало

Не хотіла, а купила! 10 причин у примірочних, які спонукають до покупки - фото №1

У примірочних використовують велике дзеркало в повний ріст з витягуючим ефектом, яке візуально робить фігуру стрункішою.

  1. Підлога

Не хотіла, а купила! 10 причин у примірочних, які спонукають до покупки - фото №2

У дорогих магазинах підлогу застеляють ковроліном. Комфортне покриття у примірочних дає відчуття тепла і змушує не поспішати. А це підвищує можливість здійснення покупки.

  1. Гачки і вішаки

Не хотіла, а купила! 10 причин у примірочних, які спонукають до покупки - фото №3

Велика кількість гачків допомагає розмістити обраний одяг, а не тримати його у руках. Вільні руки забезпечать повноцінну примірку, без зайвих незручностей.

  1. Чистота

Не хотіла, а купила! 10 причин у примірочних, які спонукають до покупки - фото №4

Коли у магазині чисто, то обирати речі приємно. Навіть дрібний бруд у місці примірки викликає бажання лишити речі і піти з магазину геть.

  1. Шторка або двері

Шторка у примірочних викликає відчуття занепокоєння, неспокою і бажання швидко піти, а двері, навпаки - безпеку і затишок.

  1. Відсутність дзеркала у примірочній

Не хотіла, а купила! 10 причин у примірочних, які спонукають до покупки - фото №5

Такий спосіб використовують дорогі бутіки та магазини. Для того, щоб побачити себе, покупець має вийти в зал, де зустріне продавця, який переконає здійснити покупку.

  1. Черга у примірочну

Якщо у магазині присутня черга до місць приміряння, то покупець не чекатиме. Більшість людей ідуть навіть з маленької черги.

  1. Світло

Не хотіла, а купила! 10 причин у примірочних, які спонукають до покупки - фото №6

Світло у примірочних має бути м'яке, приглушене, але яскраве. Здатне приховати недоліки і підкреслити переваги.

  1. Розміщення примірочних

Ви напевно помічали, що місця для примірки розміщують у кінці магазину, адже поки ви дійдете, то по дорозі роздивитеся весь асортимент магазину і оберете ще кілька речей.

  1. Виклик продавця

Кнопка виклику продавця дозволяє не виходити з примірочної, щоб обміняти річ чи знайти потрібний розмір. Це збільшує можливість покупки та заощаджує час.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Існують багато прийомів маркетингу, які вміють непомітно підштовхнути покупця до здійснення покупки. А привітний, досвідчений персонал збільшує цю можливість у рази, допомагаючи скласти гарний образ за невеликі кошти.