Свічка з мандаринки власними руками: знадобиться лише 2 хвилини

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Свічка - це необхідна річ яка завжди має бути під рукою. Звичайно про необхідний запас потрібно потурбуватися заздалегідь, адже під час відключень світла можливості бігти і купувати не завжди будуть. Також варто знати хитрощі, які допоможуть свічкам горіти довше .

Проте, якщо світло відключили, а свічки немає - відставити паніку. Можна приготувати її самостійно, з речей які є вдома. Знадобляться мандаринові кірки і ні граму воску, розповідає, unian .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що знадобиться для приготування:

  • бинт

  • посудина невеликого розміру

  • рослинна олія

Як зробити свічку з мандарина

Відрізаємо невеликий шматок бинта (приблизно 10 см), дуже щільно скручуємо у трубочку, це буде своєрідний гніт. Ставимо гніт у ємність і заливаємо рослинною рафінованою олією. Для ємності підійдуть алюмінієві банки з-під кукурудзи або котячих консервів. Перший варіант свічки готовий.

Виготовити свічку з мандарина і соняшникової олії можна, не використовуючи віск. Головне, щоб вдома був мандарин.

Спочатку намагаємося вийняти м'якуш з мандарина так, щоб утворилася “чашечка” без пошкоджень і дірок, але зберігся стрижень. Далі заливаємо олією “чашечку”, підпалюємо стрижень і свічка готова.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Насолоджуємося світлом і легким ароматом цитрусових. Таким чином можна приготувати декілька свічок наперед, але потім потурбуйтеся, щоб завжди мати вдома необхідний запас важливих речей  на випадок відключення світла.