Навіщо клеїти плівку на вікна? Лайфхак, який стане вам у нагоді в холодну пору року

Лайфхаки
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Не знаєте, як утеплити вікна взимку? Ми вже ділилися лайфхаком зі шматком пінопласту, а тепер розповімо про ще одну просту хитрість, яка покращить теплоізоляцію і допоможе зберегти тепло в холодні зимові дні.

Для того, щоб утеплити вікна, не витративши багато коштів, вам знадобиться всього кілька простих матеріалів: рулон пухирчастої плівки (пакувальної плівки з повітряними бульбашками), ножиці та пульверизатор з водою. Процедура утеплення дуже проста — потрібно лише закріпити пухирчасту плівку на вікнах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно утеплити вікна з використанням пухирчастої плівки? Покрокова інструкція

  • Виміряйте віконний отвір і обріжте плівку, щоб вона повністю покривала вікно від краю до краю і щільно прилягала до скла. Бажано вибирати плівку з більшими бульбашками, оскільки це дозволить більше світла проходити.

  • Помірно розпорошіть воду за допомогою пульверизатора на все вікно. Притисніть плівку до вікна так, щоб бульбашки були спрямовані до скла, а плоска сторона звернена до вас. Плівка має добре приліпитися до скла. Весною ви зможете зняти її, а скло залишиться чистим.

  • Якщо пухирчаста плівка погано приліплюється, ви можете змішати невелику кількість гліцерину з водою та розпорошити цей розчин на вікно. Також можна використовувати двосторонній скотч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як утеплити вхідні двері . У нашому матеріалі ви знайдете докладну інструкцію для металевих та дерев'яних дверей.