Навіщо сипати каву на килим - дивний лайфхак, про користь якого ви нізащо не здогадаєтесь!

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Килими в оселі - це не лише прикраса інтер'єру, а й тепло під ногами, що особливо цінується у прохолодну пору року. Але, якщо ви не будете постійно прибирати і чистити килим, тоді крім бруду він починає неприємно пахнути .

Щоб зберігати затишок у будинку, варто не лише пилососити, а й здійснювати ретельну обробку килима. Це робить його чистим, надає приємного запаху і забезпечує відсутність бактерій, інформують patrioty .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Запахи, які накопичує в собі килим є надзвичайно стійкими. Вони ненадовго зникають після прання, але дуже швидко повертаються. Існує кілька перевірених засобів, які добре нейтралізують запахи. Дуже хорошим і ефективним нейтралізатором є мелена кава .

  • Потрібно змолоти каву і розсипати її невелику кількість по поверхні килима, залишити на 15 хвилин. Не варто хвилюватися, що килим забрудниться, кава добре вимітається і пилососиться.

  • Для затертого старого килима дієвим способом буде використання соди. Вона нейтралізує запахи, відновлює колір і дезінфікує. Тут часу знадобиться більше, кілька годин або краще залишити на ніч. Зранку ретельно пропилососити.

  • Також, гарно діє на забруднення і запахи суміш з мийного засобу, оцту і лимонної кислоти. Нанести на килим суміш і залишити на 5-10 хв. Далі ретельно пропилососити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За допомогою цих способів ваші килими будуть чистими і гарно пахнутимуть. А як позбутися шерсті домашніх тварин і волосся на килимі ми розповідали раніше.