Що насправді означають цифри на радіаторі: ви повинні про це знати, якщо хочете зекономити на опаленні

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На дворі похолодало і люди тягнуться до теплих приміщень. Вже утеплені вікна і вхідні двері не пропускають холод. Хтось ввімкнув опалення, а хтось лише думає це робити, але тягнути довго не вийде, тому що замерзати нікому не хочеться .

Існує багато способів заощадити кошти на комунальних платежах. А чи знаєте ви, як зробити так, щоб ваші радіатори працювали з максимальною віддачею, розповідає glavred .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Розглянувши радіатори, які встановлені у вас вдома,  збоку ви побачите що на них прикріплена ручка з цифровою шкалою. Вона має назву термостатичний радіаторний клапан (ТРВ), і шкалу  можна використовувати, щоб  обмежувати  або вимикати  потік гарячої води до радіатора.

Що насправді означають цифри на радіаторі: ви повинні про це знати, якщо хочете зекономити на опаленні - фото №1

Але зовсім мало людей насправді знають значення цих цифр. Багато хто припускає, що вони визначають температуру радіатора - чим вище буде число на шкалі, тим гарячішим буде радіатор. Але насправді це не так, зазначає британське видання " Mirror".

Натан Мартін-Ніколс, сантехнік компанії INHOUSE Plumbing and Heating, розповідає, що це одне з найпоширеніших питань, яке йому задають, саме він розкрив таємницю значення цифр на радіаторі своїй клієнтурі.

Цифри мають відношення до температури у кімнаті, а не в радіаторі, а  терморегулятор фактично визначає температуру в кімнаті, а потім контролює кількість гарячої води, що надходить до радіатора. Він може визначити, що в кімнаті прохолодно, і почне подавати більше гарячої води в радіатор.

Аналогічно, він також має визначати, що в приміщенні тепло і обмежити  кількість гарячої води, що подається в радіатор, щоб підтримувати температуру в приміщенні. Числа на терморегуляторі повинні приблизно відповідати температурі в приміщенні. Як орієнтир: 0 = 0°C (вимкнено); * = 7°C (зазвичай символ сніжинки або крапка); 1 = 10°C; 2 = 15°C; 3 = 20°C; 4 = 25°C.

Терморегулятори - це простий спосіб забезпечити повний контроль температури на радіаторах у всіх кімнатах, де вони встановлені. Основна їхня перевага полягає в тому, що вони заощаджують ваші гроші на рахунках за опалення, якщо ви використовуєте їх правильно,

 - розповідає Натан Мартін-Ніколс.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У випадку, якщо тепла від радіаторів опалення вам буде недостатньо ви можете заздалегідь підібрати собі відповідний обігрівач . Експерти радять вибирати з розрахунку вашої площі і легкості у користуванні.