Як заробити тріщини у стіні, щоб у дім не проникав холод

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Розпочинаючи ремонт, досить часто під зірваними шпалерами ми можемо помітити дірки чи тріщини, які утворилися у стіні. Це може бути одна тріщина, або ж ціла павутина. Продовжувати ремонтні роботи можна лише після усунення цієї проблеми, тому що вона почне далі деформуватися і збільшуватися у розмірах.

Тріщини та дірки у стінах з різного матеріалу потребують різних матеріалів для закладання. Про те, як усунути тріщини своїми руками та правильно з ними впоратися, розповідає budport .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити з тріщинами у стінах, покритих штукатуркою

Для початку, зачищаємо поверхню. Використовуючи інструменти, прибираємо штукатурку. Очищаємо бруд та пил, а навколо тріщини протираємо вологою губкою. Щоб зашпарувати тріщину використовуємо спеціальний розчин або гіпсову суміш, яку розводимо згідно з інструкцією, добре розмішуємо і закладаємо тріщину чи дірку.

Висихаючи, гіпс має здатність розширюватися, тому не можна допускати надлишку суміші у тріщинах. Після повного висихання(5-6  годин) наждачним папером видалити залишки гіпсу.

Як заробити тріщини у стіні, щоб у дім не проникав холод - фото №1

Закладення тріщин у цегляній кладці

В цегляних стінах тріщини утворюються в декілька етапів. Спочатку тріщину очищуємо і поглиблюємо, щоб добре закласти отвір розчином. Матеріал підбираємо враховуючи де знаходиться дірка: всередині приміщення, чи зовні.

Для внутрішнього закладення добре підійде розчин з гіпсу. Якщо тріщина утворилася зовні, краще скористатися монтажною піною, тому що гіпс нестійкий до вологи та ефект буде короткочасним. Процес з застосуванням гіпсу ми описували вище. Для монтажної піни потрібно: очистити поверхню з тріщиною, добре збовтати флакон з піною і ретельно заповнити порожнину, враховуючи, що при висиханні вона буде розширюватися.

Як заробити тріщини у стіні, щоб у дім не проникав холод - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як прибрати тріщину в стінах із гіпсокартону?

Очищаємо місце появи тріщини від пилу та бруду.Далі тріщину робимо глибшою  за допомогою будівельного ножа. Вологою губкою протираємо поверхню тріщини і обов'язково наносимо грунтовку, яка підвищить зчеплення (адгезію) гіпсокартону з оздоблювальними матеріалами. Тоді за допомогою шпаклівки закладаємо тріщину, залишки затираються наждачкою. Також, можна армувати склополотном, яке підвищує міцність місця стику.

Як заробити тріщини у стіні, щоб у дім не проникав холод - фото №3

 Тріщини в бетонних стінах

Для закладання тріщин в стінах з бетону процес схожий на описані вище. Для внутрішніх пошкоджень  використовується розчин з цементу. Стіна очищається, шпаклюється розчином цементу і зачищається. Якщо тріщини наскрізні - спочатку вони задуваються монтажною піною, а з середини закладаються гіпсовим розчином, а зовні  штукатуряться цементно-піщаним розчином, щоб вберегти від вологи. Також можна використовувати будівельний клей, яким клеять плитку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіть найдрібніші тріщини потрібно вчасно закладати, щоб не допустити повної деформації стіни. Крім цього, через такі отвори, у будинок проникає холод і волога. Щоб у приміщенні було затишно і тепло, потурбуйтеся завчасно утеплити також і вхідні двері .