Підготовка квартири до зими: що можна зробити своїми руками і бажано - прямо зараз

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Наступила холодна пора і люди всіма силами намагаються утримати тепло в своїх домівках. Для цього можна використовувати будь-які способи , головне, щоб досягти при цьому, максимального ефекту.

Підготуватися до прохолодної зими можливо своїми силами. Поради, як зробити це простіше, зменшити витрати на енергію  і на що варто звертати увагу при утепленні квартири, розповідає ecopolitic.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зменшуємо втрати енергії в будинку за допомогою таких порад.

  1. Добре перевіряємо вікна на наявність щілин. Якщо вікна старі - можна замінити їх на нові склопакети. Коли такої можливості немає - закладаємо нові ущільнювачі у рами і обробляємо вікно герметиком по периметру. Щілини у місцях кріплення обробляємо монтажною піною, на вікна потрібно почепити жалюзі або щільні фіранки, які не закриватимуть радіатори, скло необхідно заклеїти теплозберігаючою плівкою.

  2. Застелити підлоги килимами, особливо актуально це зробити, якщо квартира розташована на першому поверсі.

  3. 3. Якщо промерзає стіна її можна ізолювати корковими шпалерами або зашити гіпсокартоном.

  4. Перевірте вхідні двері на відсутність щілин, які можуть пропускати холодне повітря і утепліть їх оббивши дермантином. При можливості встановіть подвійні двері у квартиру.

  5. Встановіть тепловідбивний екран за батареями, або наклейте фольгу на стіну за радіаторами опалення, це також відбиватиме тепло

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не забувайте зберігати тепло в під'їзді і на сходових майданчиках. Перевірте цілісність шибок і двері у підвал. Утеплення зовнішніх стін у будинку матиме сенс лише при ізоляції всієї площі, а не окремих квартир.

Пам'ятайте, що при утепленні квартири не забувайте утепляти і себе! Також варто перейняти досвід японців , які давно навчилися не мерзнути при холодній погоді.