Досвід японців для холодної погоди: гріємося без опалення

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Коли в будинку холодно - будь-які методи для утеплення стануть у пригоді. Особливо, якщо це дієві способи людей, які практично не використовують у своїх помешканнях опалення.

Для економії коштів японці використовують альтернативні методи, щоб зігрітися. При цьому, вони відчувають себе комфортно і не мерзнуть, розповідає ukr.media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Основні хитрощі, які використовують японці

Досвід японців для холодної погоди: гріємося без опалення - фото №1

Електричні простирадла та ковдри

В Японії це один з найбільш популярних способів обігріву. Вони недорого коштують, швидко нагріваються і не витрачають багато енергії.

Обігрівачі: газові, масляні, гасові

В Японії продається велика кількість обігрівачів різного виду і різної вартості. Вони навіть мають сучасні обігрівачі, які працюють за допомогою невеликих картриджів, наповнених дерев'яними гранулами. Найекономнішими є обігрівачі, які працюють від гасу, але використовувати їх потрібно обережно, адже вони найчастіше призводять до пожеж.

Зіргіваючі пластирі кайро або хоккайро

Цей пластир клеїться до чого завгодно. Усередині знаходяться тирса з заліза з сіллю, які при відкриванні взаємодіють з киснем і починають виділяти тепло. Такий пластир протягом 8 годин може розігріватися до 70 градусів. Японці зігріваються прикріплюючи їх до одягу та кладуть у взуття.

Ютанпо та водяні грілки

Ютанпо — це звичайна грілка, наповнена водою. Ютанпо часто виготовляють з металу, а не гуми, тому її можна підігрівати на газовій печі.

Кондиціонер

Один з найдорожчих способів обігріву приміщення, переважно для людей з високим достатком, які дбають про комфорт і інтер'єр будинку.

Досвід японців для холодної погоди: гріємося без опалення - фото №2

Котацу

Традиційний стіл з підігрівом, який є улюбленим способом для зігрівання у японців. Влітку  котацу — це простий стіл з дерева зі знімною стільницею. Взимку її замінює спеціальний нагрівальний елемент, а під стільницю кладеться тепла ковдра. Це відмінний спосіб зігрітися і гарно провести час з сім'єю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Деякі способи варто взяти на замітку, щоб мати змогу зігрітися при відсутності опалення . Адже знаходитися у холодному приміщенні, навіть одягнувши багато теплих речей не дуже комфортно.