Ручками чи у посудомийці? Як дешевше мити посуд

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мало людей отримують задоволення від перемивання гори брудного посуду, кришталевих бокалів та сковорідок, особливо після застілля на багато персон. Значно спростити цей процес, зробити його швидким і полегшити працю домогосподинь допоможе встановлення у кухні посудомийної машини.

Причиною відмовитися від цієї ідеї може бути побоювання великих витрат води і електроенергії. Чи справді дешевше мити посуд руками, розбираємося з master-plus .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ручками чи у посудомийці? Як дешевше мити посуд - фото №1

Проведені дослідження в Університеті Бонна в Німеччині наочно показали, що використовувати посудомийну машину значно економніше, ніж мити руками. Якщо мити руками після обіду на 12 персон весь посуд, то ви витратите близько 130 л води, а посудомийка  - лише 10 л при повному її завантаженні на 16 комплектів посуду.

Така ж ситуація стосується і електрики. Лише враховуйте, що чим машина новіша, тим менше споживає. Якщо обираєте зараз машинку, то зверніть увагу, що кожного року випускають моделі з спеціальними програмами для економії води і електрики. Ці програми здатні підбирати параметри для мийки на аналізі забрудненості посуду.

Крім того, миття у посудомийній машині видаляє бруд і знищує бактерії завдяки високій температурі.

Поради для власників посудомийки:

  • краще не використовувати режим попереднього миття;

  • завантажуйте машинку на повну;

  • використовуйте спеціальні засоби для посудомийної машинки і сіль для пом'якшення води;

  • проводьте регулярне очищення фільтрів і їх заміну при потребі;

  • періодично проводьте очищення машини без посуду з використанням спеціальних засобів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Посудомийна машина це річ першої потреби, а не примха для багатіїв. Тим паче, що посуд вона очищує краще, витрачає менше води і електроенергії, практично безшумна і не потребує спеціального догляду. У посудомийці можна мити багато речей крім посуду, але обов'язково читайте інструкцію з використання перед завантажуванням машинки.