Чому постіль треба міняти набагато частіше, ніж ви думаєте, і скільки разів НА ТИЖДЕНЬ це робити?

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка у ліжку
Фото: molodo

Свіжа білизна впливає на якість сну

Одна з найбільших насолод людини - спати на чистій, приємно ароматизованій білизні. Під час сну шкіра людини виділяє багато поту, який частково вбирається у постільну білизну. До того ж частинки шкіри та лупи також залишаються на подушці та матраці та можуть приваблювати клопів. Тому, чим довше ви не змінюєте постільну білизну, тим некомфортнішим буде ваш сон.

Як часто змінювати постільну білизну залежить від індивідуальних особливостей людини. Якщо ви не страждаєте на надмірне потовиділення можна робити це раз у 2-3 тижні. Однак, якщо ви схильні до алергії, маєте у будинку домашніх улюбленців, які полюбляють спати разом з вами чи надто сильно потієте вночі, рекомендується змінювати постіль 1-2 на тиждень, розповідає unian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чи залежить частота зміни білизни від сезону?

Зазвичай, весною та влітку люди пітніють значно більше через підвищення температури. Тому постільну білизну потрібно змінювати і прати вдвічі частіше, ніж у холодну пору року. Щоденно змінювати постіль не потрібно, адже вона не встигає забруднитися, а від надто частого прання швидше зношується.

Полуторна постільна білизна переться 1 раз на 2 тижні, а двоспальна постільна білизна - 1 раз на тиждень. Частота прання залежить від того скільки людей користується білизною та у чому звикли спати. Але влітку постіль потрібно прати 1 раз на тиждень, незалежно від типу та матеріалу комплекту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, чи потрібно прасувати білизну після прання. А можливо цей міф вже не має права на існування.