Якщо прання не допомогло: як вивести стійнкий запах поту з речей

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Запах поту на одязі
Плями від поту. Фото: viridiann.com

Іноді просто випрати речі недостатньо, щоб позбутися запаху поту

У спекотну пору на одязі може залишатися стійкий аромат поту і плями, які не лише мають непривабливий вигляд, а й складно виводяться. Простого прання буває зовсім недостатньо.

Народні засоби бувають надзвичайно дієвими у боротьбі проти запаху поту на одязі. Наприклад звичайний оцет чи харчова сода відмінно впораються з такою проблемою, розповідає Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сліди від поту найактивніше проявляються під пахвами, у частині шиї, на спині та грудях. Якщо ваш засіб для прання не допомагає впоратися з неприємним стійким запахом, спробуйте засоби, які завжди є на вашій кухні.

Сода

Змішайте 3 ст.л соди з водою до густоти сметани та нанесіть на ділянки з плямами. Залиште діяти на 30-40 хвилин. Далі виперіть одяг, як звичайно у машинці чи руками.

Оцет

Змішайте 100 мл оцту з 400 мл води у невеликому тазику. Покладіть одяг і залиште на 30 хвилин. За цей час оцет розщепить бактерії, які викликають неприємний запах. Далі періть, як звичайно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оцет не лише позбавить одяг неприємного запаху, а й добре пом’якшить тканини. Це найшвидший спосіб зробити речі м’якими, чистими та без неприємного аромату. Звичайний оцет також відмінно впорається з запахом секондхенду , який досить складно виводиться з поношених речей.