"Смачного" для одягу: навіщо додавати перець до речей при пранні

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Спеція допомагає при пранні
Перець для прання речей. Фото: Хочу!

Одяг зберігатиме колір та не буде вицвітати, якщо "присмачити" прання перцем

Любите ви це діло чи ні, але прання складає невіддільну частину нашого побуту. Багато господинь часто додають до прання оцет чи соду, а ми розповімо, для чого класти до барабана пральної машинки перець.

Цікаві народні хитрощі допомагають гарно виводити плями і не мають у складі хімії. Чому варто спробувати “поперчити” речі під час прання, розповідає mentalscoop.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Колір. Додавання перцю під час прання допомагає зберегти колір тканин яскравим та запобігає вицвітанню речей, адже піперин який є у складі спеції сприяє закріпленню барвника.

Плями. Перець надійний помічник при видаленні, навіть стійких плям. Просто попередньо насипте на пляму спецію, зачекайте 10 хв і періть, як звичайно.

Запахи. Якщо одяг неприємно пахне, перець допоможе усунути всі аромати. Він нейтралізує та поглинає запах і білизна пахне лише чистотою.

Пом'якшує. Ця спеція чудово впорається з жорсткими тканинами. А рушники після прання з перцем, будуть, наче пух.

Відлякує комах. Якщо ви помічали у своєму гардеробі павуків чи міль - після прання з перцем жодної комахи ви більше не побачите, адже спеція є природним відлякувачем комах.

Одяг більше не прилипатиме. Перець допоможе позбутися статичної електрики, тому речі більше не злипатимуться та не прилипатимуть до тіла.

Натуральний. Він є нетоксичним, не приносить шкоди, безпечний та доступний.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перець можна насипати безпосередньо на плями, у барабан машинки чи разом з порошком. Достатньо однієї столової ложки на одне прання.

Раніше ми розповідали, навіщо вивертати речі перед пранням. Адже дбайливі господині роблять так завжди.