Будь-що, але не це: що категорично не можна засипати у пралку, щоб не зіпсувати її

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Прати у машинці треба відповідним засобом
Порошок, який не можна засипати у пралку. Фото: ek.ua

Не усі засоби для прання можна класти до пральної машинки

Прання у пральній машинці значно полегшує побут, економить сили, воду і час. Для прання можна використовувати гель або порошок, а виводити плями спеціальними засобами та, навіть, перцем.

Проте господиням потрібно бути обережними, адже не усі засоби можна застосовувати для машинки-автомат. Деякі з них можуть не лише неякісно прати, а й завдати шкоди техніці, розповідає napensii.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Майстри з ремонту побутової техніки неодноразово наголошували клієнтам, що засипати у пралку порошок для ручного прання категорично не можна. Це може спричинити ламання машинки і доведеться звертатися до сервісного центру чи купувати нову. Виключення становлять лише універсальні засоби, але там на маркуванні має бути позначка, що вони підходять для різних типів прання.

Чому не можна користуватися порошком для ручного прання для машинки

😳Порошок для ручного прання створює надзвичайно багато піни, яка може почати виходити за межі пралки і потрапить на електронну складову. Тому, якщо ви не плануєте вдома пінну вечірку - краще не використовувати порошок для ручного прання у машинці.

😳Речі не будуть виполоскані від надмірної кількості піни якісно. Тому, якщо ви допустили таку помилку, краще ввімкнути додаткове полоскання.

😳Більшість порошків для ручного прання мають у складі речовини для захисту шкіри рук. Але вони можуть завдати шкоди барабана пралки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна визначити правильну кількість засобу для прання на один раз. Адже всього має бути в міру.