ТОП-10 порад, які збережуть нерви при відключенні світла: чим важливо запастися заздалегідь

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Лайфхаки при відключеннях світла
Поради при відключенні світла. Фото: osvitoria.media

Цікаві поради від користувачів reddit, які допомагають їм пережити відключення світла

Кожного дня ми змушені жити з відключеннями світла. Не завжди вдається встигнути зробити все заплановане, поки є електроенергія, тому кілька порад допоможуть не відчувати дискомфорт, приготувати їжу альтернативними способами і спокійно працювати.

Користувачі reddit поділилися своїми дієвими лайфхаками, які допомагають їм економити нерви і сили, коли відсутня електроенергія. Мабуть, однією з найцінніших порад є рекомендація просто лягати спати🤗, а не тинятися без діла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як комфортно пережити відключення світла

Користувач Тімуряка дає поради, як бути з інтернетом. Домовитись з провайдером щодо аварійного живлення і провести оптоволокно в квартиру. Якщо потрібні тільки два кабелі - на 12 і 5 вольтів здається - щоб заживити роутер від павербанка. 20 тисяч міліампер-годин живитиме десь ~6 годин. Це сильно допоможе економити заряд телефону, бо тягне менше мобільного Інтернету.

Якщо ж потрібно довго освітлювати одну кімнату : ліхтарики з Аліекспресу - кілька штук, автомобільний акумулятор (головне що гелієвий, щоб можна було заряджати вдома, на користь від свинцевого) і LED-стрічка з двома проводами. Купити лампи блогера, 700-900 грн, зі штативом в 2 м, живляться від павербанків, освітлюють всю кімнату, переносні, можна відкрутити від штатива і повісити. Брати діаметром не більше 30 см, без RGB. 26 см дає менше світла, але й споживає менше.

Зберігання продуктів. Максимально завантажити холодильник. Без світла пустий холодильник нагрівається дуже швидко, тому чим більше його заповніть - тим більше "житимуть" продукти, які мають бути в прохолоді. Також в пригоді стануть акумулятори холоду, зберігати в морозилці, при відключенні перекласти в холодильник.

Розігріти їжу . Купити невеликий примус з маленьким балоном. Дуже рятує коли хочеться чаю або поснідати, а світла чекати ще кілька годин. Туристичний газовий пальник, бажано взяти з продовжувачем для виведення балона - і підігріву воду для купання, і приготувати хоч щось тепле поїсти.

Для кави та чаю. заздалегідь закип'ятити воду і залити її в термос. Залежно від об'єму може півдня тримати температуру.

Запас води . Ємність для води - якщо живеш вище 9 поверху, то, мабуть, вже помітив, що води немає. Бочка на 50 літрів і черпак - помити посуд, помитись. Набагато зручніше аніж багато пляшок з водою.

Одноразовий душ, вологі серветки та вологий туалетний папір. На випадок, якщо в бочку давно не заглядали і вода зацвіла.

Охолодити повітря. Портативні вентилятори, які живляться від павербанка. Влітку коли дуже спекотно і без світла не працює кондиціонер, то це дуже сильно виручає.

Провести час. Займатися спортом (йогою) та виходити на прогулянку (так як зараз чудова пора року для цього). Закачати книгу/фільм/будь-що на ноутбук, телефон чи планшет. настільні ігри, електронні книги дуже добре тримають заряд та бережуть ваш зір, а в темноті чи поганому освітленні це дуже важливо.

Мати запас їжі . Снеки, печиво, паштети, сардини, арахісову пасту, пюре мівіна, супи-пюре, протеїнові батончики.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як розгладити пом’ятий одяг при відключенні світла. Існує мінімум 5 способів, коли праска не знадобиться.